Η Toyota γιορτάζει τα 50 χρόνια της Corolla

Toyota Corolla Range

Ένα από τα ελάχιστα παγκόσμια αυτοκίνητα της ιστορίας, η Toyota Corolla, άγγιξε τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα και η ιαπωνική εταιρεία το γιορτάζει, μεταξύ άλλων, με μια σειρά από κόμιξ manga που απεικονίζουν παλιές γενιές του αυτοκινήτου.

Τα νοσταγλικά σχέδια των κόμιξ έχουν προκύψει από αληθινές φωτογραφίες των Corolla παλαιότερων γενεών, τις οποίες απέστειλαν οι ιδιοκτήτες τους. Και η δουλειά των καλλιτεχνών του manga είναι τόσο προσεγμένη, που καθένα από τα πέντε διαφορετικά κόμιξ που δημιούργησαν για την περίσταση έχει την τεχνοτροπία της εποχής της Corolla που περιλαμβάνει στις σελίδες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο κόμικ τοποθετείται στη δεκαετία του 1960. Ο πατέρας μιας οικογένειας επιστρέφει μια μέρα στο σπίτι του με μια καινούρια Corolla E10, αλλά αντιμετωπίζει την ανησυχία της συζύγου του ότι η αγορά που έκανε ήταν πολύ δαπανηρή.

Όταν, όμως, την επόμενη μέρα η οικογένεια κάνει την πρώτη της βόλτα, οι ενδοιασμοί της συζύγου εξανεμίζονται όταν βλέπει στα πρόσωπα των παιδιών του τη χαρά αυτής της -πρωτόγνωρης, για την εποχή εκείνη- εμπειρίας.

Στην επόμενη ιστορία, της δεκαετίας του '70, βλέπουμε μέσα σε μια Corolla E20 έναν πατέρα να συζητά με το γιό του ποιά κατεύθυνση θα πρέπει να πάρει ο δεύτερος στη ζωή του. Ο γιος δεν συμμετέχει ιδιαίτερα, αλλά ο πατέρας του τον πείθει να ποζάρει για μια φωτογραφία στην παραλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νοσταλγία είναι έντονη εδώ, καθώς η ιστορία μεταφέρεται στο μέλλον, όταν ο γιος πλέον έχει μεγαλώσει, κοιτάζει τη φωτογραφία της παραλίας και αναπολεί τις αναμνήσεις των ταξιδιών που έζησε μαζί με τον πατέρα του στην παλιά τους Corolla.

Στο τρίτο κόμικ, της δεκαετίας του 1980, μας υποδέχεται μια οργισμένη νέα γυναίκα που ρωτά με θυμό τον φίλο της που ήταν, και αν την απατά. Σύντομα αποκαλύπτεται ότι ο δύστυχος νέος ήταν ερωτευμένος με την Corolla AE86, την οποία οδηγούσε νυχθημερόν με το όνειρο να γίνει οδηγός αγώνων, και όλα καλμάρουν με μια ευχάριστη βόλτα με το αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ιστορία της δεκαετίας του 1990 πρωταγωνιστεί η Corolla E100 και, ξανά, μια οικογένεια. Αυτή τη φορά ο πατέρας αναβάλλει συνεχώς, λόγω φόρτου εργασίας, τη βόλτα που έχει υποσχεθεί στα παιδιά του - και όταν τελικά τα καταφέρνει, η κόρη του αποκοιμάται στο πίσω κάθισμα. Η μητέρα κινηματογραφεί όλη την ιστορία, που τελειώνει με την κλασσική και συνήθως απατηλή υπόσχεση του πατέρα να μην δουλέψει τόσο σκληρά το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Περνώντας στο 2000, εισβάλλει πιά στην ιστορία ο χείμαρρος των κινητών τηλεφώνων και έπειτα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - καθώς οι πρωταγωνιστές αυτού του κόμικ που επικοινωνούν μαζί τους κυρίως με μηνύματα και οδηγούν την Corolla προς τα σημεία συνάντησής τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπέροχη ιδέα αυτών των κόμιξ manga αποτυπώνει την αφομοίωση ενός αυτοκινήτου σε όλες τις εναλλασσόμενες εποχές της ιαπωνικής κοινωνίας. Με τον ίδιο τρόπο η Toyota Corolla αφομοιώθηκε και στη ζωή της ελληνικής κοινωνίας, όπως και των περισσότερων σε όλο τον πλανήτη.

Και δεδομένου ότι η Toyota εξακολουθεί να εξελίσσει και να παράγει ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ιστορίας της αυτοκίνησης, η Toyota Corolla μάλλον θα συνεχίσει να αφομοιώνεται στις κοινωνίες του κόσμου και τις επόμενες δεκαετίες που έρχονται.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ