Ελλάδα: Έτσι κλέβουν καταλύτη μέσα σε 2 μόνο λεπτά (video)

Κλοπή καταλύτη αυτοκινήτου Ελλάδα 2022

Η κλοπή καταλυτών από επιβατικά αυτοκίνητα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις πανδημίας στην Ελλάδα με τους ληστές να γίνονται ολοένα πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί στο έργο τους.

Τα ακριβά μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός καταλύτη αυτοκινήτου κάνουν το συγκεκριμένο εξάρτημα να φαντάζει πολύτιμο στα μάτια των μακρυχέρηδων με τους κλέφτες αυτοκινήτων να δείχνουν σε αυτό μια ιδιαίτερη προτίμηση και στη χώρα μας.

Οι αναφορές για περιστατικά κλοπής καταλυτών στην Ελλάδα είναι πλέον δεκάδες και σε αρκετές περιπτώσεις οι παράνομες πράξεις των απρόσεκτων αλλά θρασύτατων ληστών καταγράφονται και από κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Τελευταίο περιστατικό, που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το θράσος των ληστών που κλέβουν καταλύτες αυτοκινήτων, καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Μετρό Ανθούπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε από ανάρτηση videos που έκανε η άτυχη ιδιοκτήτρια του οχήματος. Σε αυτά παρουσιάζονται τρία άτομα, που χρησιμοποιούν μάσκες αλλά και κουκούλες για να καλύψουν τα πρόσωπά τους, τα οποία προσεγγίζουν προσεκτικά το αυτοκίνητο για να αφαιρέσουν τον καταλύτη του. Οι δύο από αυτούς καταφέρνουν να αφαιρέσουν τον καταλύτη, ενώ ο τρίτος έχει επωμιστεί τον ρόλο του τσιλιαδόρου ελέγχοντας το δρόμο για διερχόμενους.

Όπως θα δείτε και εσείς η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερα από δύο λεπτά με τη συμμορία των ληστών να πετυχαίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τον σκοπό της.

Σύμφωνα και με το σχετικό ρεπορτάζ οι κάτοικοι της Ανθούπολης κάνουν λόγο για οργανωμένες συμμορίες που προχωρούν στη συγκεκριμένου τύπου κλοπή όταν αυτοί κοιμούνται.

Η ιδιοκτήτρια του οχήματος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το αυτοκίνητό της το πρωί της επόμενης ημέρας όταν προσπάθησε να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα και άκουσε τον πολύ δυνατό θόρυβο που έκανε αυτός λόγω της απουσίας του καταλύτη. Αρχικά νόμιζε ότι πρόκειται για βλάβη στον κινητήρα όμως το video του κλειστού κυκλώματος που μπορείτε να δείτε έριξε άπλετο φως στην αιτία του θορύβου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ