Η Jaguar Classic παρουσίασε μια εκθαμβωτική συλλογή από 14 μοναδικές E-Type

Jaguar E-Type ZP Collection

Μετά από 2.000 ώρες εργασιών αναστήλωσης, η Jaguar παρουσίασε τη συλλογή E-Type ZP Collection με επτά ζευγάρια κλασσικών E-Type εμπνευσμένων από τις τελευταίες αγωνιστικές νίκες της βρετανικής εταιρείας.

Τα πλήρως και επίσημα αναστηλωμένα θρυλικά sportscars αυτά βασίζονται στις αρχέγονες και πρωταρχικές E-Type Series 1 της περιόδου 1961-'64, με τον κινητήρα των 3.8 λίτρων και 265 ίππων. Διαθέτουν διακοσμητικά στοιχεία όπως τιμόνι από ξύλο οξυάς και χειροποίητες λεπτομέρειες στο αμάξωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα ψύξης και η γυαλισμένη ατσάλινη εξάτμισης είναι τα αυθεντικά εξαρτήματα από το 1961. Συνδυαζονται με το μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων που εξέλιξε η Jaguar Classic για την περίσταση, καθώς και με ηλεκτρική μίζα και ηλεκτρικό ανεμιστήρα.

Δύο από τις E-Type της συλλογής αυτής είναι το drophead coupe με την ονομασία Oulton Blue που βασίζεται στην πρωταρχική ECD 400 με την οποία κέρδιζε αγώνες της δεκαετίας του 1960 ο Graham Hill, όπως και η Crystal Grey που οδηγούσε ο Roy Salvadori.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ZP Collection παίρνει την ονομασία της από τα αρχικά ZP που κοσμούσαν τις αγωνιστικές E-Types τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960. Καθένας από τους επτά αγοραστές των ισάριθμων αυτών ζευγαριών των κλασσικών αυτοκινήτων της συλλογής θα παίρνει μαζί και από ένα ταιριαστό κράνος Everoak του Bill Vero, κατασκευαστή κρανών από τη δεκαετία του 1950.

Μαζί, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να κλείσουν ένα από τα περιορισμένα αντίτυπα μιας καινούριας, αντίστοιχης έκδοσης της σύγχρονης F-Type, που θα παρουσιαστεί σύντομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, οι μελλοντικές Jaguar θα αποτελέσουν μια αναχώρηση από το λαμπρό και εκθαμβωτικό παρελθόν της εταιρείας. «Με τον μεγαλύτερο σεβασμό, ξεχάστε όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν» είπε πρόσφατα ο διευθυντής σχεδιασμού της εταιρείας, Gerry McGovern.

«Όταν κοιτάζετε πίσω σε αυτά τα αυτοκίνητα, [το συμπέρασμα είναι] μην προσπαθήσετε να τα μιμηθείτε, γιατί αυτό δεν είναι αξιόπιστο. Πρέπει να συλλάβουμε την ουσία του 'αντίγραφου του τίποτα'», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ