Η Google θα μεταμορφώσει τις οθόνες των νέων BMW

BMW Google Android Automotive OS

Η BMW θα ενσωματώσει από το 2023 στο νέο της λογισμικό iDrive 8 το λειτουργικό σύστημα Android Automotive OS, που θα περιλαμβάνει μια σειρά από εφαρμογές και λειτουργίες της Google.

Το BMW Operating System 8 (iDrive 8) έκανε το ντεμπούτο του πέρσι στη BMW iX και τη BMW i4, και έπειτα βρήκε το δρόμο του προς τη νέα Σειρά 3 και τη νέα Χ1. Παρότι είναι καινούριο, και ένα από τα κορυφαία λειτουργικά συστήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, από τον προσεχή Μάρτιο θα αναβαθμιστεί με την ενσωμάτωση του Android Automotive OS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι το λογισμικό της Android ήδη ενσωματώνεται στις οθόνες των Volvo XC40 και Polestar 2, καθώς και σε αρκετά αυτοκίνητα της General Motors στις ΗΠΑ - όπως το ηλεκτρικό pickup GMC Hummer EV. Περιλαμβάνει λειτουργίες της Google όπως τον ψηφιακό βοηθό, μέσω φωνητικών εντολών, Google Assistant, καθώς και εφαρμογές που έχουν να κάνουν με τη χρήση της ενέργειας και την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Android Automotive OS δεν έχει σχέση με το Android Auto, που είναι ένα λογισμικό απεικόνισης του smartphone στην κεντρική οθόνη - αντίστοιχο του Apple CarPlay. Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια μοντέλα της BMW θα το υιοθετήσουν, και ποια θα διατηρήσουν το το software της Linux - στο οποίο βασίζεται το iDrive 8.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βαυαρική εταιρεία λέει ότι το πρώτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικών ειδών αυτοκίνητα, και η ανακοίνωσή της αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το υιοθετήσουν και οι άλλες εταιρείες του ομίλου BMW, Mini και Rolls-Royce.

Κι όσο για τα αυτοκίνητα που θα κρατήσουν το λογισμικό iDrive 8, θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να δέχονται over-the-air αναβαθμίσεις του μέσω του προγράμματος BMW Remote Software Upgrade.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ