Ασταμάτητο Toyota Hilux με έξι τροχούς και ανεξάντλητες δυνατότητες (Video)

Toyota Hilux AT44 6x6

Η Arctic Trucks έφτασε στα απόλυτα άκρα για να εξερευνήσει την Ανταρκτική, δημιουργώντας αυτό το θηριώδες εξάτροχο και εξακίνητο Toyota Hilux ΑΤ44.

Η ισλανδική εταιρεία, μία από τις διασημότερες του κόσμου για ακραίες μετατροπές off-road οχημάτων, επιστρέφει με αυτό το δημιούργημά της στην Ανταρκτική για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που βρήκε απροσπέλαστες στην προηγούμενη εξερεύνησή της στο Νότιο Πόλο, το 2008. Πέρσι, βεβαίως, υπήρξε και μια νέα αποστολή, επίσης με ένα ειδικά τροποποιημένο Hilux.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πακέτο της μετατροπής του Hulix ονομάζεται ΑΤ44 - κωδικός που προκύπτει από τα αρχικά της εταιρείας σε συνδυασμό με το μέγεθος των τροχών. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση στο πακέτο αυτό έχει προτεθεί και ένας ακόμα -τρίτος- άξονας, ώστε το θηρίο αυτό να γίνει εξάτροχο, με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Έτσι, με το Hilux AT44 6x6 η Arctic Trucks φιλοδοξεί να κατακτήσει την Ανταρκτική, την τεράστια ήπειρο που είναι καλυμμένη στο 98% της επιφάνειάς της από πάγο πάχους περίπου 1.900 μέτρων. Όπως αναφέρει η ισλανδική εταιρεία, η απόφαση τοποθέτησης ενός επιπλέον άξονα οφείλεται στο γεγονός ότι με έξι τροχούς διαθέτεις περισσότερη πρόσφυση, μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα και τη δυνατότητα κίνησης σε εδάφη πιο απότομων κλίσεων.

Η μετατροπή σε εξακίνητο προϋπέθετε την πλήρη αποσυναρμολόγηση του εργοστασιακού Toyota Hilux. Περίπου το 80% του πλαισίου αντικαταστάθηκε με ισχυρότερα υλικά, και το υπόλοιπο 20% ανασχεδιάστηκε εν λευκώ προκειμένου να ενισχυθεί το σασί για τις υπερβάλλουσες δυνάμεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τροποποίηση αυτή χρειάστηκε περίπου 500 ώρες εργασίας, και ολοκληρώθηκε με την ενίσχυση της ανάρτησης και τη βελτίωση του κέντρου βάρους για την κίνηση σε ακραίες εκτός δρόμου κατάστάσεις. Μαζί έγιναν και αλλαγές στον diesel κινητήρα 3.0 λίτρων, με κυριότερη την αντικατάσταση του συστήματος τροφοδοσίας ώστε να καίει καύσιμο jet κινητήρων.

Η τελευταία αυτή τροποποίηση έγινε ώστε να λειτουργεί ο κινητήρας σε συνθήκες ακραίου ψύχους, μέχρι -43ο Κελσίου. Παράλληλα, τοποθετήθηκε ρεζερβουάρ χωρητικότητας 750 λίτρων (!), ενώ για ακόμα υψηλότερη αυτονομία το Hilux AT44 6x6 μπορεί να μεταφέρει έξτρα δοχεία καυσίμων βάρους 1.400 λίτρων. Τέλος, τα ελαστικά 44 ιντσών έχουν μαλακά τοιχώματα, ώστε να γίνεται πιο εύκολη η αφαίρεση αέρα όταν απαιτείται περισσότερη πρόσφυση.

Η Arctic Trucks θα διαθέτει και σε ιδιώτες το πακέτο ΑΤ44 τροποποιήσεων του Toyota Hilux και μετατροπής του σε 6x6. Δεν έχει γνωστοποιήσει την τιμή, αλλά στο παρακάτω video -πρόσφατου αφιερώματος που έκανε στο YouTube η εκπομπή Ridiculous Rides by Barcroft Cars- γίνεται ο υπαινιγμός ότι θα κοστίζει περίπου 270 χιλιάδες ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ