Απίστευτη συλλογή 165 αυτοκινήτων βγαίνει στο σφυρί

Collection 165 Classic Cars

Σε ένα χωράφι στο Μιζούρι των ΗΠΑ σκούριαζαν επί δεκαετίες δεκάδες εμβληματικά αμερικανικά αυτοκίνητα κυρίως των Fifties - και τώρα βγαίνουν, όλα μαζί, σε μια από τις πιο περιζήτητες δημοπρασίες κλασσικών αυτοκινήτων.

Σε μικρό, μεγαλύτερο ή ολοκληρωτικό βαθμό όλες οι Cadillac, Oldsmobile και Buick -μεταξύ άλλων- της εκπληκτικής συλλογής αυτού του χωραφιού θα χρειαστούν ανακατασκευή. Όμως, όλες δείχνουν να είναι ολοκληρωμένες, με τον αρχικό τους κινητήρα και όλα τα εξαρτήματα που διέθεταν όταν βγήκαν από το εργοστάσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς ότι ο David Viles, στον οποίο άνηκε το οικόπεδο και η συλλογή, ήταν λάτρης των αυτοκινήτων. Μετά τον θάνατο του Viles, και τα 165 αυτοκίνητα της συλλογής θα βγουν στο σφυρί από την εταιρεία Dick Hutchison Auction.

Ο Viles φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη αγάπη στις Oldsmobile, καθώς διέθετε στη συλλογή του 54 από αυτές. Έπειτα, σε αυτό το ξεχασμένο κομμάτι γης του Μιζούρι βρίσκονται 26 Buick, 17 Pontiac, και μια σειρά από πολυτελή αυτοκίνητα της εποχής: 16 Cadillac, 4 DeSoto, 2 Lincoln και μία Imperial.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συλλογή ολοκληρώνεται με διάφορα σπάνια Ford, Chrysler, Hudson, Packard, Dodge, και φυσικά Chevrolet. Μεταξύ όλων ξεχωρίζουν, για τη σπανιότητα και την ομορφιά τους, μία LeSabre του 1960, ένα coupe Oldsmobile Starfire του 1962 και βέβαια η εμβληματική Cadillac Eldorado του 1956.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ