Μία σπάνια Lamborghini Espada κρυμμένη σε αχυρώνα (+video)

Lamborghini Espada 1

Η συγκεκριμένη Espada ήταν αποθηκευμένη για περισσότερα από 30 χρόνια και είναι μία από τις 130 δεξιοτίμονες που κατασκευάστηκαν από την Lamborghini.

Η Lamborghini κατασκεύασε συνολικά πάνω από 1.200 Espada από το 1968 έως το 1978, εκ των οποίων μόλις οι 130 ήταν δεξιοτίμονες για να καλύψει την ζήτηση σε συγκεκριμένες αγορές. Το αυτοκίνητο βρέθηκε από έναν φίλο του Βρετανού δημοσιογράφου Ειδικού Τύπου Jonny Smith και μας το παρουσιάζει μέσα από το κανάλι του στο YouTube.

Lamborghini Espada
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της συγκεκριμένης Lamborghini Espada θέλει τον πραγματικό της ιδιοκτήτη να ψάχνει πριν 30 χρόνια ένα ενοικιαζόμενο μέρος να την αποθηκεύσει, με τον πέτρινο και σκοτεινό αχυρώνα να μοιάζει ιδανικός για την συγκεκριμένη περίσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που για τρεις δεκαετίες κρατήθηκαν μακριά τα αδιάκριτα μάτια. Ο ιδιοκτήτης του αχυρώνα όμως απεβίωσε πέρσι, με αποτέλεσμα οι νέοι κάτοχοι της συγκεκριμένης έκτασης να βρεθούν με έναν κρυμμένο θησαυρό στο αχυρώνα τους.

To 4θέσιο ιταλικό Grand Tourer της εποχής με τον V12 κινητήρα ήταν καλά κρυμμένο πίσω από ξύλινες τάβλες, με την είσοδο του αχυρώνα να “φυλάσσεται” από ένα Opel Vectra και ένα Calibra της δεκαετίας του ‘90 που είχαν βρεθεί εκεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο (αποθήκευση). Το γεγονός ότι έμεινε στο σκοτάδι και την υγρασία για τόσες δεκαετίες, βοήθησε στο να διατηρηθεί η καμπίνα με το μπλε δερμάτινο σαλόνι σε πολύ καλή κατάσταση, με τις όποιες ζημιές από τα τρωκτικά της εξοχής να περιορίζονται στον χώρο αποσκευών.

Lamborghini Espada 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συνολικά χιλιόμετρα που αναγράφονται στον πίνακα οργάνων της συγκεκριμένης Lamborghini Espada είναι μόλις 7.242, αλλά σύμφωνα με τον κ. Smith δεν είναι σίγουρο εάν είναι τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει ή είναι “γυρισμένα”. Σε κάθε περίπτωση, η σπανιότητα και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε αυτός ο σπάνιος και εμβληματικός ταύρος αξίζουν μιας δεύτερης ευκαιρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ