Δεν φαντάζεστε τι αυτοκίνητα σκούριαζουν σε μια αμερικανική αποθήκη (Video)

Big Barn Find

Ένας Αμερικανός κρύβει στην αποθήκη του, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, αμέτρητα κλασσικά muscle cars που αγόρασε σε βάθος δεκαετιών - και, παρότι τα αφήνει στο έλεος του χρόνου, δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει κανένα από αυτά.

Τέτοιοι συλλέκτες υπάρχουν αρκετοί, και όχι μόνο στις ΗΠΑ: αγοράζουν ορδές κλασσικών αυτοκινήτων με σκοπό να τα αναστηλώσουν, αλλά ποτέ δεν βρίσκουν το χρόνο ή τα χρήματα για να το κάνουν - κι έτσι τα αυτοκίνητα μένουν να αποσυντίθενται στο πέρασμα των δεκαετιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συλλογή του συγκεκριμένου Αμερικανού, που δεν έχει αποκαλύψει την τοποθεσία της αποθήκης του, εχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελείται μόνο από παλιά, εμβληματικά muscle cars από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και τις αρχές των '70s. Δηλαδή από την «χρυσή εποχή» των αμερικανικών σπορ αυτοκινήτων με θηριώδεις κυβισμούς και καμία απολύτως ενεργειακή σκοτούρα.

Ξεκινώντας από την εμβληματική Chevrolet Bel Air Tri-Five, ένα station wagon του 1957, η συλλογή περιλαμβάνει ακόμη τρεις Plymouth Cuda (μία εκ των οποίων πιθανότατα αγωνιστική) και δύο GTX Coupe, δύο Chevrolet Chevelle και άλλες δύο κλασσικές Camaro.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όλες αυτές η Plymouth GTX είναι ίσως η σπανιότερη, καθότι κατασκευάστηκε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα - και μάλιστα σε ακόμα λιγότερα με το μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων, που έχει το αυτοκίνητο αυτής της αποθήκης. Στο καπό του περιλαμβάνει κινητήρα V8 με χωρητικότητα 7.800 κυβικών.

Πολύ σημαντικά ευρήματα, επίσης, είναι η Ford Mustang πρώτης γενιάς (μοντέλο του 1968, η συγκεκριμένη), μια αυθεντική Pontiac GTO «The Judge» (που απέκτησε αυτό το προσωνύμιο επειδή την οδηγούσε ο Sammy Davis Jr. στην τηλεοπτικη σειρά «Here Comes the Judge») κι ακόμη ένα από τα εμβληματικά Dodge Challenger R/T.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η συλλογή αυτής της αποθήκης δεν είναι η μοναδική του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη. Περισσότερα κλασσικά, και παρατημένα, αυτοκίνητα βρίσκονται και σε δύο άλλα κρίτια του οικοπέδου του, καθώς και στους εξωτερικούς χώρους.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ