Οι αντλίες βενζίνης μετατρέπονται σε φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Gas Pump Charger

Κανένας φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι τόσο cool όσο αυτή η τροποποιημένη αντλία βενζίνης από τα Fifties, που συμβολίζει από μόνη της το πέρασμα στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Ένας Αμερικανός πήρε μια σκουριασμένη αντλία της Mobil, τη μετέτρεψε σε φορτιστή για το ηλεκτρικό του pick-up Ford F-150 και ανέβασε τις φωτογραφίες στο Reddit. Ο πανζουρλισμός που ακολούθησε για αυτή την υπέροχη ιδέα είναι δεδομένο ότι έχει ήδη οδηγήσει κάποιες εταιρείες στην απόφαση να τη βγάλουν στην παραγωγή.

Φαίνεται ότι αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε μια επιχείρηση εκατομμυρίων δολαρίων, βάσει της αγάπης του κόσμου για οτιδήποτε retro - αλλά και του γεγονότος ότι πολλοί Αμερικανοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήδη εκφράζουν τη νοσταλγία τους για τις μικρές στάσεις στα βενζινάδικα, και την επίσκεψη στο mini-market τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακός, αυτός ο φορτιστής, σε σχέση με ένα σύγχρονο αποστειρωμένο wallbox. Όμως, αυτή η ιδέα δεν εμφανίστηκε για πρώτη φορά: την είχε ήδη σκεφτεί και ο ιδιοκτήτης ενός παγωτατζίδικου στην Pennsylvania, τροποποιώντας μια αντλία βενζίνης της δεκαετίας του 1950.

Ο ιδιοκτήτης του F-150 προχώρησε τη δική του ένα βήμα παραπέρα: κατάφερε να κάνει λειτουργικά όλα τα κουμπιά που βρίσκονται πάνω στην αντλία, και τους πρόσθεσε πράσινο φωτισμό. Επίσης, διατήρησε και τον παλιό μετρητή της ροής του καυσίμου, τις ταινίες που περιστρέφονται για όση ώρα διαρκεί η φόρτιση.

Βεβαίως, οι ενδείξεις των ταινιών δεν απεικονίζουν τις κιλοβατώρες της φόρτισης ή το κόστος του ρεύματος, αλλά ο δημιουργός αυτού του φορτιστή λέει ότι εργάζεται σκληρά για να το πετύχει. Τα μειονεκτήματα αυτής της «αντλίας ρεύματος», προς το παρόν τουλάχιστον, είναι η πολύ χαμηλή ταχύτητα φόρτισης και το υψηλό κόστος της κατασκευής της. Αλλά αυτά θα λυθούν αν καρπωθούν την ιδέα κάποιες μεγάλες εταιρείες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βεβαίως, απέχουμε αρκετά ακόμα από την εποχή που ο ανεφοδιασμός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ρεύμα θα χρειάζεται το πολύ ένα πεντάλεπτο που απαιτεί ο πλήρης ανεφοδιασμός ενός θερμικού αυτοκινήτου με βενζίνη. Όμως, αυτή η αντλία στην αυλή του σπιτιού κάνει πολύ πιο ευχάριστη τη χρονοβόρα φόρτιση.

Στην Αμερική, για παράδειγμα, ένας οικιακός φορτιστής Ford Connected Charge Station κοστίζει 800 δολάρια και μπορεί να επιτύχει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ενός EV μέσα σε μία νύχτα. Ο μέσος Αμερικανός κάνει περίπου 50 χιλιόμετρα την ημέρα, και η πλήρης φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου προσφέρει πλέον κατά μέσο όρο περίπου 500 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Σε αυτή τη ρετρό αντλία χρησιμοποιείται το καλώδιο φόρτισης Mobile Power Cord της Ford, το οποίο κοστίζει 500 δολάρια και μπαίνει στην οικιακή πρίζα, φορτίζοντας με 30 αμπέρ σε παροχή 240V. Για την πλήρη φόρτιση του F-150 χρειάζονται 19 ώρες, αλλά με έναν οικιακό φορτιστή Connected Charge Station το πρόβλημα εύκολα λύνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ