Ένα e-bike σαν ρετρό μοτοσυκλέτα

Munrojoy Retro Classic Electric

Κοιτώντας το Munrojoy Retro Classic Electric για λίγο, θα ξεγελαστείς, θα νομίζεις πως αντικρίζεις μία μοτοσυκλέτα με έντονα ρετρό στοιχεία. Ένα κλασικό κομμάτι ή καλύτερα, μία σύγχρονη ερμηνεία του ένδοξου παρελθόντος.

Όμως είναι τόσο σύγχρονη που στην πραγματικότητα δεν έχουμε να κάνουμε μοτοσυκλέτα αλλά με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο «μεταμφιεσμένο» σε μία μοτοσυκλέτα του χθες!

Αποτίει φόρο τιμής στις θρυλικές μοτοσυκλέτες Indian αλλά αυτό προφανώς αφορά μόνο στην εμφάνιση. Το όνομά του συνδέεται με τον θρύλο Burt Munro που με την Indian Scout Streamliner είχε γράψει ιστορία στις αλυκές του Bonneville.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 48V απόδοσης 500W και 800 Nm ροπής, με την τελική του ταχύτητα να πιάνει τα 50 χιλιόμετρα/ώρα – άσχετα αν επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν επιτρέπεται να κινηθεί με τέτοιο ρυθμό.

Φαντάζει «φορτωμένο» και παρά τη χρήση αλουμινίου στο πλαίσιό του, ζυγίζει 50 κιλά – που δεν είναι λίγα. Αξιοποιεί δύο συστοιχίες μπαταριών Ιόντων-Λιθίου 23.2AH της Samsung οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία που ο κατασκευαστής υπόσχεται πως μπορεί να αγγίξει τα 100 χιλιόμετρα.

Όσο για την τιμή του Munrojoy Retro Classic Electric, μπορείτε να το βρείτε στο Amazon με τιμή στα $3,999.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ