Ανανέωση για τα μικρότερα μοντέλα της Mercedes

Mercedes GLA 250 e

Η Mercedes αναμένεται να προχωρήσει στην ανανέωση των compact μοντέλων της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω τη δημοφιλία τους.

Αποφασισμένη να ανακατέψει την τράπουλα, ώστε να τονώσει το ενδιαφέρον των φίλων της για τα τετράτροχα προϊόντα της είναι η Mercedes, η οποία προβάλλει έτοιμη να προβεί στην ανανέωση των compact μοντέλων της.

Σε περίοπτη θέση βρίσκoνται τα μικρότερα SUV της γερμανικής εταιρείας, GLA και GLB, τα οποία αναμένεται να υποβληθούν σε καίριες αισθητικές αλλαγές, με φόντο την ενδυνάμωση του στιλ τους.

Mercedes GLB
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμφότερα τα compact SUV θα φέρουν διαφοροποιημένους προφυλακτήρες (εμπρός/πίσω), ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, ώστε να εναρμονιστούν με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα του brand.

Αλλαγές θα εντοπιστούν και στο εσωτερικό, με βασικότερη όλων την ενσωμάτωση μιας πιο σύγχρονης έκδοσης του συστήματος πολυμέσων MBUX, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν αλλαγές και στη σχεδίαση των δύο ψηφιακών οθονών (πίνακας οργάνων & infotainment) οι οποίες, όμως, θα διατηρήσουν την υφιστάμενη οριζόντια διάταξή τους.

Mercedes GLA εσωτερικό

Επιπροσθέτως, φρέσκια στιλιστική ώθηση θα λάβει και η CLA - στις εκδόσεις Coupe και Shooting Brake - με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκτεταμένες επεμβάσεις στους προφυλακτήρες, νέες εισαγωγές αέρα και πιο αεροδυναμικές γραμμές.

Αλλαγές θα γίνουν και στα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων (εμπρός και πίσω), την ίδια ώρα που η έκδοση AMG-Line θα διατηρήσει τις ψευδοαπολήξεις της εξάτμισης, στο πίσω μέρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως στα compact SUV της προϊοντικής γκάμας, έτσι και στη CLA θα ενσωματωθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του MBUX, ενώ δεν αποκλείεται οι βασικές εκδόσεις να έχουν μεγαλύτερες ψηφιακές οθόνες.

mercedes cla

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν αναμένονται «τρομακτικές» αλλαγές, με τη Mercedes να επικεντρώνεται στο να καταστούν οι κινητήρες πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, αλλά και στην απομάκρυνση του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Αντίστοιχες αλλαγές θα γίνουν και στη Mercedes B-Class, η οποία βρίσκεται στην αγορά από το 2019.

Επίσημες πληροφορίες για την εμπορική διάθεση των facelift, προαναφερθέντων μοντέλων δεν υπάρχουν, κάτι που αναμένεται να γίνει σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η επόμενη μέρα της Mercedes A-Class η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα σταδιοδρομήσει ως 100% ηλεκτρική.

Mercedes A-Class

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ