Ελληνικό «διαμάντι» επιστρέφει στη ζωή μετά από 40 χρόνια

Mercedes-Benz SL 190

Mια «ελληνική» Mercedes-Benz SL 190 είναι έτοιμη να επιστρέψει στη ζωή μετά από σχεδόν 40 χρόνια με πρωτοβουλία του ίδιου του ιδιοκτήτη της.

Σε μια παλιά του αγάπη επέστρεψε ο ιδιοκτήτης μιας σπάνιας Mercedes-Benz SL 190 την οποία είχε εγκαταλείψει για περισσότερα από 30 χρόνια.

Το γερμανικό roadster, η αξία του οποίου υπερβαίνει στο χρηματιστήριο των ιστορικών οχημάτων τα 100.000 ευρώ, είναι έτοιμο να επιστρέψει ξανά στη ζωή, καθώς ο ιδιοκτήτης του δηλώνει διατεθειμένος να ξεκινήσει την επίπονη διαδικασία της ανακατασκευής του.

Mercedes-Benz 190 SL
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί, λοιπόν, η σημερινή κατάσταση της Mercedes 190 SL με την ελληνική καταγωγή να μην αφήνει περιθώρια… αισιοδοξίας, ωστόσο, κρίνοντας από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στο επίπεδο των ανταλλακτικών ή μη αναστρέψιμες ζημιές στα τμήματα του αμαξώματος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το αστέρι του γερμανικού roadster θα λάμψει και πάλι.

Mercedes 190 SL

Η Mercedes 190 SL πέρασε στην παραγωγή το 1955 και μέχρι το 1963 -όταν και αποσύρθηκε- παρήχθη σε 25.881 αντίτυπα.

Το γερμανικό roadster αποτέλεσε την πιο προσιτή εκδοχή της εξωτικής 300 SL, διαθέτοντας παρ’ όλα αυτά αρκετά στοιχεία από την περίφημη Gullwing, όπως το σωληνοτό πλαίσιο και τις ανεξάρτητες αναρτήσεις στους δύο άξονες.

Mercedes 190 SL
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης του 1,9 λίτρου προέκυψε από τον εξακύλινδρο σύνολο της 300 SL, αποδίδοντας 105 ίππους και 155 Nm ροπής.

Ο οκταβάλβιδος κινητήρας συνδυαζόταν με ένα μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων, επιτρέποντας στην καλλίγραμμη Mercedes-Benz να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 13,3 δευτερόλεπτα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το Super Light της κατασκευής της.

Mercedes 190 SL

Αν και στη χώρα μας υπάρχουν αρκετά αντίτυπα της Mercedes-Benz 190 SL, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στα χέρια συλλεκτών, η είδηση ότι ένα ακόμα δείγμα του γερμανικού roadster πρόκειται να επιστρέψει στους ελληνικούς δρόμους γεμίζει με χαρά κάθε πραγματικό φίλο της αυτοκίνησης και με προσμονή για το αποτέλεσμα της διαδικασίας αποκατάστασής του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ