Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes EQS SUV

Νέα Mercedes EQS SUV έναρξη παραγωγής 2022

Σε ένα και μοναδικό εργοστάσιο στον κόσμο εκτός Γερμανίας θα κατασκευάζεται η νέα και αμιγώς ηλεκτρική EQS SUV με την Mercedes να ανακοινώνει την έναρξη της παραγωγής της.

Συγκεκριμένα η νέα EQS SUV θα παράγεται στο εργοστάσιο της Mercedes στην πόλη Tuscaloosa των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και αυτό την κάνει τo πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των Γερμανών που θα κατασκευάζεται επί αμερικάνικου εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το αμερικάνικο εργοστάσιο θα παράγεται αποκλειστικά η EQS SUV, η οποία θα διανέμεται έπειτα και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου όπου δραστηριοποιούνται οι Γερμανοί και φυσικά στην Ευρώπη. Στην Tuscaloosa η Mercedes κατασκευάζει τα μεγάλου μεγέθους SUV της εδώ και 25 χρόνια. Σε αυτό το εργοστάσιο θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά και η παραγωγή του άλλου μεγάλου SUV της σειράς EQ, της EQE SUV.

«Με τη νέα EQS SUV να ενσωματώνεται στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών Mercedes-EQ καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην στρατηγικού του πλήρως εξηλεκτρισμού της γκάμας μας έως και το τέλος της 10ετίας -εκεί όπου θα το επιτρέπουν οι συνθήκες.», δήλωσε σχετικά και μεταξύ άλλων ο Jörg Burzer, μέλος του δ.σ. του ομίλου της Mercedes, υπεύθυνος για την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι της Mercedes ποντάρουν πολλά στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παραγωγής τους στις Η.Π.Α., η οποία αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες αγορές -αν όχι η μεγαλύτερη- για ηλεκτρικά πολυτελή μοντέλα. Στο δρόμο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της η Mercedes έχει επενδύσει στο εργοστάσιο της Tuscaloosa, αλλά και γενικότερα στην πολιτεία της Alabama, περισσότερα από επτά δισ. δολάρια Η.Π.Α., εκ των οποίων το ένα δισ. αφορούσε αποκλειστικά το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Στα 25 χρόνια λειτουργίας του το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει κατασκευάσει περίπου τέσσερα εκατ. Mercedes, ενώ μόνο το 2021 βγήκαν από την γραμμή παραγωγής του περίπου 260.000 SUVs των Γερμανών. Από αυτά, το 60% της παραγωγής εξάγεται σε άλλες αγορές και αυτό κάνει την Mercedes Αμερικής έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές που εξάγουν αυτοκίνητα στις Η.Π.Α.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ