Έρχεται η νέα Mercedes EQG με κορυφαία αυτονομία κίνησης

Mercedes EQG

Η πρώτη ηλεκτρική Mercedes G-Class στην ιστορία θα έρθει το 2025 έχοντας στη φαρέτρα της μεταξύ άλλων και μια νέα μπαταρία που θα της προσφέρει κορυφαία αυτονομία κίνησης.

Η μπαταρία αυτή σύμφωνα με νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με αυτή που είδαμε πρόσφατα στο πρωτότυπο Mercedes EQXX, το οποίο είχε πετύχει κορυφαία αυτονομία κίνησης άνω των 1.200 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση.

Το σύστημα έχει αναπτυχθεί σε συνδυασμό με την αμερικάνικη εταιρεία Sila Nanotechnologies και αυτή τη στιγμή προσφέρει αυξημένη ενεργειακή απόδοση κατά 20-40% συγκριτικά με τις τωρινές μπαταρίες που χρησιμοποιεί η Mercedes στα EQ μοντέλα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes EQG

Με αυτό τον τρόπο, χωρίς να αυξήσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας και άρα τις διαστάσεις και το βάρος της, η νέα μπαταρία αυξάνει την αυτονομία του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, στη Mercedes EQXX με την κορυφαία αυτονομία που αναφέραμε, η μπαταρία είχε χωρητικότητα 100 kWh –όση δηλαδή στην EQS σήμερα.

Από εκεί και πέρα, η νέα Mercedes EQG θα έρθει φτιαγμένη πάνω σε μια εξελιγμένη εκδοχή του πλαισίου τύπου σκάλας της τωρινής Mercedes G-Class, το οποίο μεταξύ άλλων έχει εκτενώς αλλάξει ώστε να μπορεί να αντέξει το έξτρα βάρος της μπαταρίας.

Mercedes EQG
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ισχύς θα προέλθει από 4 ηλεκτροκινητήρες, 2 στο μπροστινό μέρος και 2 στο πίσω του αυτοκινήτου, κάθε ένας εκ των οποίων θα έχει και το δικό του κιβώτιο.

Μάλιστα, η Mercedes εξελίσσει ένα νέο λογισμικό που θα επιτρέπει στα μοτέρ να προσομοιώνουν τη λειτουργία των παραδοσιακών 3 μπλοκέ διαφορικών που έχει η G-Class με τα μοτέρ εσωτερικής καύσης, ώστε να προσφερθούν όσο το δυνατόν πιο «ικανές» εκτός δρόμου δυνατότητες.

Σχεδιαστικά, η νέα Mercedes EQG αναμένεται να βασίσει τις γραμμές τις σε αυτές του ομώνυμου περσινού πρωτότυπου, που έτσι κι αλλιώς αντλεί πολλά κοινά από την G-Class, σε μια παραδοσιακή για το μοντέλο τετραγωνισμένη εμφάνιση.

Mercedes EQG

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ