Το Alpine A110 R έχει όλα τα συστατικά για την πίστα

Alpine A110 R

Η έκδοση R του Alpine A110 είναι εστιασμένη στην οδήγηση στην πίστα με μια σειρά από «αγωνιστικές» προσθήκες, και θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση της στο GP Ιαπωνίας το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Το Α110 R είναι η πιο σπορ έκδοση από όλες του γαλλικού sports coupe, πάνω και από την επετειακή Α110 Tour de Corse 75 Limited Edition, καθώς -σύμφωνα με την Alpine- είναι σχεδιασμένο «για την απόλυτη απόδοση και για συναισθήματα που κόβουν την ανάσα στην πίστα και στο δρόμο».

(Κεντρική φωτό & πάνω): Το Alpine A110 μετά την τελευταία ανανέωσή του
(Κεντρική φωτό & πάνω): Το Alpine A110 μετά την τελευταία ανανέωσή του
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σχεδιασμένο με προτεραιότητα την οδήγηση στην πίστα, αλλά είναι πλήρως νόμιμο για το δημόσιο δρόμο. Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, παρότι βασίζεται φυσικά στο ανανεωμένο Α110 που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος.

Η προσθήκη του γράμματος R στην ονομασία αυτής της έκδοσης σημαίνει Radical, δηλαδή Καινοτομικό. Είναι πιο ελαφρύ, πιο ακριβές στην οδική συμπεριφορά και λίγο πιο ακραίο στον εξοπλισμό του από το Α110 - και φυσικά τοποθετείται στην κορυφή της βαθμίδας του γαλλικού coupe.

Όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες teaser εικόνες και τα σχέδια που δημοσίευσε η Alpine, το Α110 R θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο αεροδυναμικό σύνολο, νέους σπορ τροχούς και bucket καθίσματα, καθώς και βελτιωμένη ανάρτηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει και αύξηση της ισχύος του κινητήρα 1.8 Turbo, που προέρχεται από το Renault Megane RS. Στο απλό Α110, η τετρακύλινδρη μονάδα -που είναι τοποθετημένη ανάμεσα στους δύο άξονες- αποδίδει 300 ίππους και 340 Nm ροπής στην τελευταία ανανέωση του αυτοκινήτου.

Η Alpine θα παρουσιάσει το Α110 R στο περιθώριο του GP Ιαπωνίας της Formula 1, το επόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου. Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον ίδιο μήνα, δίπλα στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου πρωτοτύπου της Alpine -πιθανότατα του υδρογονοκίνητου Α4810- που, κατά την εταιρεία, «αντιπροσωπεύει ένα νέο στάδιο της μεταμόρφωσής της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ