Η Alpine A110 S γεννήθηκε για να προσφέρει συγκινήσεις

Alpine A110 S

Μετά από τέσσερα χρόνια, η Alpine προχώρησε σε φρεσκάρισμα των παραλλαγών της A110 – τόσο σε ονόματα όσο και σε χαρακτηριστικά.

Πλέον υπάρχει η βασική, υπάρχει η GT, υπάρχει και η S που εξακολουθεί να αποτελεί ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το γαλλικό brand που αποτελεί το σπορ παρακλάδι της Renault. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της;

Κρύβει μέσα της τον ίδιο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, 1.8 lt, που μεταδίδει την ισχύ του στους πίσω τροχούς μέσω του σειριακού, διπλού συμπλέκτη κιβωτίου 7 σχέσεων της Getrag.

Όμως είναι λίγο πιο άγριων διαθέσεων, αφού η ιπποδύναμή της σκαρφαλώνει στα 300 hp και η ροπή του στα 340 Nm. Αντίστοιχα η τελική ταχύτητά της ανέρχεται στα 360 km/h ενώ φτάνει από στάση τα 100 km/h μέσα σε 4.2 δευτερόλεπτα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συμπαγές coupe χαμηλού βάρους που υπόσχεται συγκινήσεις σε κάθε βόλτα, με την οδηγική συμπεριφορά να καρπώνεται της τοποθέτησης ελατηρίων που είναι κατά 50% σκληρότερα, επαναρυθμισμένων αμορτισέρ και αντιστρεπτικών δοκών διπλάσιας σκληρότητας.

Επίσης, η Alpine A110 S φέρει διάφορες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις: επιμέρους εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως το spoiler του εμπρός προφυλακτήρα και τα πτερύγια στο διαχύτη αλλά και πίσω αεροτομή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αγορά της εν λόγω έκδοσης μπορεί κανείς να επιλέξει τα σπορ ημί-σλικ ελαστικά επιδόσεων, Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect.

Η ίδια έκδοση διαθέτει και διαφορετική εξάτμιση και Sport καθίσματα από τη Sabelt, τα οποία συνδυάζονται με αλουμινένια πεντάλ και επενδύσεις μικροϊνών με πορτοκαλί ραφές.

Όλα αυτά, αναδεικνύονται στο δυναμικό video που ετοίμασε η Alpine για την A110S, με τίτλο «συγκινήσεις σε κάθε στροφή».

Θα εκπλαγείτε με το πόσες συγκινήσεις μπορούν να χωρέσουν σε 54 δευτερόλεπτα...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παραγγελίες για τη νέα Alpine A110 έχουν ανοίξει, με τις πρώτες παραδόσεις από τη γαλλική εταιρεία να αναμένονται την Άνοιξη. Στη Γαλλία, η S θα ξεκινά από τα €71.500.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ