Το 2026 αναμένεται το νέο -ηλεκτρικό- Nissan Micra

Nissan Micra Electric

Η νέα γενιά του ιαπωνικού citycar, που αναμένεται το 2026, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Renault 5 και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία.

Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi προωθεί τα ηλεκτρικά της πλάνα και μία από τις βασικές συνέργειες των τριών εταιρειών είναι ο διαμοιρασμός της ηλεκτρικής πλατφόρμας CMF-BEV. Σε αυτή θα βασιστεί το πολυαναμενόμενο νέο ηλεκτρικό Renault 5, ο διάδοχος του Renault 4, καθώς και το νέο Nissan Micra.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το R5 και το Micra θα μοιράζονται και το ίδιο εργοστάσιο, ElectriCity της Renault στη Βόρεια Γαλλία – από το 2026 που θα ξεκινήσει η παραγωγή του ιαπωνικού εκ των δύο αντιτύπων.

Με το ηλεκτρικό νέο Micra η Nissan θα κάνει το νέο της μεγάλο ηλεκτρικό βήμα μετά το Leaf, αλλά αυτή τη φορά αξιοποιώντας τις υποδομές της συνεργασίας της με τον όμιλο Renault. Στόχος είναι να διευρύνει το μέρίδιό της στην όλο και αναπτυσσόμενη αγορά των EV.

Στο ίδιο πλαίσιο, το ηλεκτρικό επαγγελματικό van με την ονομασία FlexE που προγραμματίζει να λανσάρει τα προσεχή χρόνια, αναμένεται να έχει και το αντίστοιχό του δίδυμο μοντέλο της Nissan - στο πρότυπο των R5 και Micra.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν της συνέργειας στη χρήση κοινών εξαρτημάτων της ηλεκτροκίνησης, οι τρεις εταιρείες της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi σκοπεύουν να πετύχουν περαιτέρω περιορισμό του κόστους κατασκευάζοντας τα παρεμφερή τους αυτοκίνητα στα ίδια εργοστάσια και δημιουργώντας ένα κοινό δίκτυο πωλήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ