Νέο Renault 5: H ισχύς, η αυτονομία και οι πρώτες προβλέψεις για την τιμή του

Renault 5 2024

Ένας από τους βασικούς πυλώνες εξηλεκτρισμού της Renault πρόκειται να αποτελέσει το σύγχρονο R5, εξασφαλίζοντας στη γαλλική φίρμα ένα ισχυρό χαρτί στο ξημέρωμα μιας νέας εποχής.

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο τα οποία επιχειρούν να ρίξουν φως στις τεχνικές και όχι μόνον προδιαγραφές του νέου Renault 5.

H αναβίωση του θρυλικού R5 θα αποτελέσει για τη γαλλική φίρμα ένα σημαντικό βήμα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμα της, πλαισιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο Renault Megane.

Renault 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γαλλικό supermini θα ακολουθήσει τα χνάρια του μακρινού προγόνου, υιοθετώντας όχι μόνο τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές αλλά και τον αστικό χαρακτήρα.

Όλα δείχνουν ότι η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου δεν θα απέχει από τη μέχρι σήμερα γνωστή εικόνα του πρωτότυπου, αυτό που μένει λοιπόν να επιβεβαιωθούν είναι οι προδιαγραφές του γαλλικού μοντέλου.

Renault 5

Το νέο Renault 5 θα προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες διαμορφώσεις, με την ισχύ του να ξεκινά από τους 109 ίππους και να φτάνει τους 136 ίππους.

Δύο τύποι μπαταριών, με ενεργειακή χωρητικότητα 42 και 52 kWh θα επεκτείνουν τις επιλογές στην γκάμα του αυτοκινήτου, με την αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ 325 και 400 χιλιομέτρων.

Renault 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι βέβαια λίγοι και εκείνοι που προβλέπουν τη δημιουργία και μιας ισχυρότερης έκδοσης, την οποία θα υπογράφει η Alpine, αυξάνοντας την απόδοση του γαλλικού hatchback πάνω από το ψυχολογικό όριο των 200 ίππων.

Το νέο Renault 5 αναμένεται στην ελληνική αγορά το 2024, σηματοδοτώντας την ηλεκτρική αντεπίθεση των Γάλλων σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες. Το γεγονός μάλιστα ότι η τιμή του φημολογείται ότι δεν θα υπερβαίνει κατά πολύ τα 20.000 ευρώ, θα αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για εκείνους που εξακολουθούν να προσεγγίζουν καχύποπτα το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Renault 5

Άλλωστε το Renault 5 δεν θα αποτελέσει το μοναδικό προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Γάλλων, καθώς τον ίδιο δρόμο πρόκειται να ακολουθήσει και το νέο Renault 4L, υιοθετώντας στην προκειμένη περίπτωση τις προδιαγραφές ενός τυπικού crossover.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ