Οριστικό: Στην παραγωγή το 2022 το ηλεκτρικό Renault 5 της νέας εποχής

Renault 5

Η αναγέννηση του εμβληματικού γαλλικού supermini είναι γεγονός. Η Renault θα βγάλει το νέο R5 στην παραγωγή το 2022, με στόχο να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή το ευρύ κοινό.

Το Renault 5 είναι το δεύτερο -μετά το Megane E-Tech- από τα επτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η γαλλική εταιρεία θα λανσάρει μέχρι το 2025, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Renaulution». Η αποκάλυψη για το R5 έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης του Μονάχου, όπου εκτίθεται το πρωτότυπο του αυτοκινήτου που η Renault είχε παρουσιάσει λίγους μήνες νωρίτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση παραγωγής θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά δεδομένα του πρωτοτύπου, και θα βασίζεται στην «ηλεκτρική» εκδοχή της πλατφόρμας CMF-B του ομίλου Renault-Nissan. Παράλληλα, η θυγατρική Alpine θα αναλάβει να αναβιώσει το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν του αυτοκινήτου, με μια «καυτή» εμπροσθοκίνητη έκδοση που θα επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 6 δευτερόλεπτα.

Στην τρέχουσα έκθεση της βαυαρικής πρωτεύουσας η Renault γιορτάζει τα 50 χρόνια του εμβληματικού της supermini με μια σειρά από εντυπωσιακά κλασσικά εκθέματα -διαφόρων παραλλαγών- του αρχέγονου δίπλα στο ηλεκτρικό, σύγχρονο πρωτότυπο. Το τελευταίο διατηρεί αναλλοίωτο το σχεδιαστικό χαρακτήρα του παρελθόντος, αλλά με εμφανώς μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ακόμη ομοιότητα είναι ότι το νέο Renault 5 θα παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο με το παλιό. Δεν είναι, ακόμα, γνωστό πότε μέσα στο 2022 θα κάνει την εμφάνισή της η σύγχρονη γενιά του 5 - αλλά το σίγουρο είναι ότι τα αντίτυπά του θα περιλαμβάνονται τα 400 χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η Renault σκοπεύει να παράγει επί γαλλικού εδάφους κάθε χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ