Το νέο Nissan Micra θα είναι ηλεκτρικό

Nissan Micra EV

Η Nissan επιβεβαίωσε την ηλεκτρική μεταμόρφωση της επόμενης γενιάς του supermini της, και μάλιστα δημοσίευσε και τις πρώτες εικόνες της νέας του σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Το νέο Micra θα είναι «αδελφό» μοντέλο με το Renault 5, στο πλαίσιο της Συμμαχίας Renault-Nissan. Για την ακρίβεια, το πρώτο πλάνο στο -παρακάτω- video της Nissan δείχνει το νέο, επίσης ηλεκτρικό R5 πριν αρχίσει η σταδιακή αποκάλυψη του νέου Micra.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα δύο αυτοκίνητα θα βασίζονται στην «ηλεκτρική» πλατφόρμα CMF B-EV και θα παράγονται στο κέντρο Renault ElectriCity της Γαλλίας. Ο σχεδιασμός του νέου Micra έχει γίνει από τη Nissan, και μάλιστα αποκαλύπτει μια νέα «ταυτότητα» στο design της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ τα μηχανικά / ηλεκτρικά μέρη και την παραγωγή του έχει αναλάβει η Renault.

Το νέο Micra εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ambition 2030» της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, όπως και το SUV Ariya και ένα ακόμη ηλεκτρικό Crossover που αναμένεται τα προσεχή χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία της Yokohama.

Μετά την παρουσίαση του πρωτοτύπου του νέου Micra το προσεχές χρονικό διάστημα, η παραγωγή του ενδεχομένως να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στο 2023, αν αναλογιστούμε ότι αυτός είναι ο προγραμματισμός για το νέο Renault 5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος των δύο εταιρειών με τις οικονομίες κλίμακας -και την κοινή χρήση εξαρτημάτων και των συστημάτων ηλεκτροκίνησης- είναι η μείωση του κόστους, και δεν αποκλείεται τόσο το Renault 5 όσο και το νέο Nissan Micra να πωλούνται σε τιμή κάτω των 25 χιλιάδων Ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ