Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό «125άρι» scooter των 2.400 ευρώ

Daytona Iris e 125 με 2.400 ευρώ ηλεκτρικό scooter

Το ηλεκτρικό Daytona Iris e 125 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε τιμή που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ελκυστική, σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Το Iris e 125 από την Daytona Bset Electric, προτάσσει τις χρηστικές αρετές που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και αποτελεί μία από τις πλέον ελκυστικές εναλλακτικές στην κατηγορία των ηλεκτρικών scooters.

Ο κινητήρας μέγιστης ισχύος 6,25 ίππων προσφέρει καλές επιδόσεις στο δύσκολο αστικό περιβάλλον και επιτρέπει την οδήγηση και από κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου, ενώ προσφέρει εξαιρετική οικονομία καταναλώνοντας 4,2 kWh/100 χλμ, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα και σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ηλεκτρικών scooters που ακολουθούν την πεπατημένη των hub motors (κινητήρες τοποθετημένοι μέσα στον πίσω τροχό), ο κινητήρας του Iris εδράζεται στο πλαίσιο και η τελική μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντικά μικρότερη καταπόνηση του κινητήρα από λακκούβες και εμπόδια που ταλαιπωρούν αναρτήσεις και τροχό, αλλά και την πιο σωστή λειτουργία της πίσω ανάρτησης.

Στον τομέα της πρακτικότητας, το Iris προσφέρει σημαντικές ευκολίες στον αναβάτη του. Ο μεγάλος χώρος πίσω από την ποδιά συνδυάζεται και με έναν ιδιαίτερα πρακτικό και αναδιπλούμενο γάντζο ανάρτησης χειραποσκευών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί στο είδος και το μέγεθος των αντικειμένων που θέλει να μεταφέρει ο αναβάτης του Iris.

Σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη ανθεκτική και αλουμινένια σχάρα που ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό του scooter, το Iris δίνει μια ολοκληρωμένη και «καθαρή» λύση για κάθε είδους μετακίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη «φαρέτρα» των χρηστικών δυνατοτήτων του Iris συμπεριλαμβάνεται και η πρίζα κάτω ακριβώς από τη σέλα για τη φόρτιση της μπαταρίας απευθείας, σε περίπτωση που υπάρχει παροχή ρεύματος στο σημείο που είναι σταθμευμένο scooter της Daytona, χωρίς να χρειάζεται να την αφαιρέσει ο αναβάτης.

Η έξυπνη τοποθέτησή της μπαταρίας δημιουργεί και έναν αρκετά μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, για να φιλοξενηθεί ένα κράνος ή άλλα προσωπικά αντικείμενα, ενώ σύμφωνα με τη Daytona Best Electric, η αυτονομία που προσφέρει φτάνει έως και τα 100 χιλιόμετρα.

Το Iris μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα κατηγορίας A1 και η τιμή του είναι 3.190 ευρώ. Η εν λόγω τιμή διαμορφώνεται στα 2.419 ευρώ μετά τη βασική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά 2».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ