Ford E-Transit: Ο πιστός βοηθός που σε βάζει στην πρίζα

Ford E-Transit 7

Το μέλλον των επαγγελματικών μεταφορών είναι εξηλεκτρισμένο και η Ford προσφέρει ήδη τις καλύτερες προτάσεις στις δημοφιλέστερες κατηγορίες.

Το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων Pro της Ford έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες να εμπλουτίζει την γκάμα του με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με αιχμή του δόρατος το εμβληματικό Transit.

Ford E-Transit 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την εξηλεκτρισμένη γκάμα των Transit, η Ford προσφέρει στους επαγγελματίες κορυφαία αυτονομία που μειώνει το άγχος και τις έννοιες, ικανό ωφέλιμο φορτίο, υψηλή ισχύ και ποικιλία στους τύπους αμαξώματος.

Με όλα αυτά κατά νου, τα νέα E-Transit είναι σχεδιασμένα για να επιτρέψουν τον εύκολο εξηλεκτρισμό των στόλων, επιταχύνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα του μέσω των λύσεων φόρτισης, τηλεματικής και τεχνικής εξυπηρέτησης της Ford Pro.

Ford E-Transit 4

Το πρώτο του είδους από την Ford Pro, το E-Transit, συνδυάζει την δυνατότητα ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με πληθώρα εκδόσεων. Μάλιστα, τα διαθέσιμα αμαξώματα είναι τύπου Van και Chassis-Single Cab (με καρότσα).

Πιο αναλυτικά, το νέο E-Transit προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, τρία μήκη μεταξονίου, αλλά και δύο παραλλαγές ύψους. Το μεικτό βάρος κυμαίνεται από 3,5 έως 4,25 τόνους, ενώ το ωφέλιμο φορτίο έως τους 1,62 τόνους για το Van και έως τους 1,97 τόνους για τις εκδόσεις σασί. Ο μέγιστος όγκος φόρτωσης ανέρχεται έως και τα 15,1 κυβικά μέτρα, ισοφαρίζοντας τη μέγιστη τιμή του πισωκίνητου ντίζελ Transit, χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford E-Transit 3

Στην καμπίνα, το E-Transit διαθέτει την ευκρινή και ιδιαίτερα εύχρηστη κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών που ενσωματώνει το τελευταίας γενιάς σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Ford SYNC 4. Αυτό είναι διαρκώς συνδεδεμένο στο cloud της εταιρείας, προσφέροντας over the air ενημερώσεις για το software του οχήματος, ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι λειτουργίες του.

Το E-Transit διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος των 184 ή 269 ίππων με τη ροπή αμφότερων των εκδόσεων να φτάνει τα 430 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 68 kWh που εξασφαλίζει έως και 317 χλμ. αυτονομίας. Πρόκειται για μια απόσταση που είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτή που καλύπτει κατά μέσο όρο την ημέρα ένας οδηγός επαγγελματικού οχήματος στην Ευρώπη.

Ford E-Transit 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διατήρηση της αυτονομίας σε υψηλά επίπεδα συμβάλει και το πρόγραμμα οδήγησης Eco που περιορίζει την τελική ταχύτητα του οχήματος και την απόδοση του συστήματος κλιματισμού, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, υπάρχει το σύστημα Normal που ενδείκνυται για καθημερινή οδήγηση, αλλά και το Slippery το οποίο βελτιώνει τη συμπεριφορά του οχήματος σε ολισθηρές επιφάνειες.

Όσον αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας, ο ενσωματωμένος φορτιστής του οχήματος με ισχύ 11,3 kW μπορεί να προσφέρει πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε 8,2 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή DC ισχύος 115 kW η φόρτιση από το 15% μέχρι το 80% διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Ford E_Transit Custom 1

Το άλλο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford Pro είναι το νέο E-Transit Custom που αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller Van της Ευρώπης και προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας στους επαγγελματίες της κατηγορίας Van ενός τόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο E-Transit Custom καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες βασισμένες στη συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Ford E_Transit Custom 2

Το προηγμένο ηλεκτρικό E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1.100 κιλά, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης που φτάνει τους δύο τόνους.

Η πάνελ Van έκδοση του νέου E-Transit Custom διαθέτει χώρο φόρτωσης από 5,8 έως 9 κυβικά μέτρα, με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.100 κιλά και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.450 χλστ. Επίσης, διατίθεται σε εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή.

Ford E_Transit Custom 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στάνταρ σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του E-Transit Custom εξασφαλίζει υψηλή καθημερινή εργασιακή απόδοση και ελαχιστοποιεί το κόστος επισκευών και ασφάλισης, προάγοντας την ασφάλεια μειώνοντας την πιθανότητα αλλά και τη σφοδρότητα των συγκρούσεων.

Ακόμα, όλα τα E-Transit Custom είναι εξοπλισμένα με μία οδηγοκεντρικά σχεδιασμένη οθόνη αφής 13 ιντσών, εφοδιασμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 10 ιντσών της Ford που τροφοδοτείται μέσω ενός νέου μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της Ford Pro.

Ford E_Transit Custom 4

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο εκδόσεων ισχύος 136 ή 219 ίππων, με την ροπή και στις δύο περιπτώσεις να φτάνει τα 415 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας τοποθετείται στο πίσω μέρος του πατώματος και απελευθερώνει χώρο φόρτωσης, ενώ ευνοεί και την κατανομή βάρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία του νέο E-Transit Custom έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 380 χλμ. και μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή με ισχύ έως 125 kW. Επιπλέον, η τοποθέτησή της απευθείας στο αμάξωμα βελτιώνει την αντοχή και μειώνει το βάρος για βέλτιστη αυτονομία.

Ford E_Transit Custom 5

Το νέο E-Transit Custom έχει ενσωματωμένο φορτιστή ισχύος 11 kW και μπορεί να φορτίσει πλήρως το πακέτο μπαταριών σε 7μιση ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα μιας πλήρους φόρτισης το βράδυ, αφού ολοκληρώσουν την βάρδια. Σε περίπτωση όμως που συνδεθεί με ταχυφορτιστή έως 125 kW, η επαναφόρτιση από το 15% στο 80% θα διαρκέσει μόλις 40 λεπτά.

Τα εξηλεκτρισμένα Ford E-Transit και E-Transit Custom καλύπτονται από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χλμ. για την μπαταρία και τα εξαρτήματα υψηλής τάσης, προσφέροντας ξεγνοιασιά στους ιδιοκτήτες τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford Pro έχουν μικρό χρόνο παράδοσης, προσφέροντας άμεσα στον επαγγελματία το σύγχρονο όχημα που αναζητά για τις ανάγκες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της Ford

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ