Παρουσιάστηκε το νέο ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom (video)

Ford E_Transit Custom 1

Το νέο Ford E-Transit Custom αποτελεί τον διάδοχο του best-seller van στην Ευρώπη με υψηλές ικανότητες, σύγχρονες τεχνολογίες και την πλήρη υποστήριξη της Ford Pro.

Η Ford Pro παρουσίασε σήμερα το van που αναμένουν αρκετές μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το νέο E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης, είναι σχεδιασμένο εξ αρχής ώστε να προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας στους πελάτες της κατηγορίας van ενός τόνου.

Ford E-Transit Custom 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμπνευσμένο από τις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, το E-Transit Custom προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στους πελάτες, βασισμένες στη συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες – που όλες εξελίσσονται χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

Η τεχνολογία επόμενης γενιάς της μπαταρίας επιτρέπει αυτονομία 380 χλμ. με ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW. Το E-Transit Custom θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση για μία σειρά αναγκών των πελατών, πάντα με την υποστήριξη των ολοκληρωμένων λύσεων της Ford Pro για τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της φόρτισης.

Ford E-Transit Custom 3

Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το E- Transit Custom προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης. Η καμπίνα είναι επίσης ένας επιχειρηματικός κόμβος, με συνδεσιμότητα 5G, αλλά και ένας ευέλικτος χώρος εργασίας που περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptop και tablet.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1.100 κιλά, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 κιλά. Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η κορυφαία για την κατηγορία ισχύς του ηλεκτροκινητήρα διαμορφώνουν ένα νέο επίπεδο οδηγικής εμπειρίας για τους πελάτες.

Ford E-Transit Custom 4

Η Ford Pro έχει επίσης παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit , το οποίο έχει τώρα πουλήσει πάνω από 8.300 μονάδες. Το E-Transit Custom είναι ένα από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Το E-Transit Custom θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας και η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2023.

Η μπαταρία των 400-volt του νέου E-Transit Custom έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh και η τοποθέτηση της απευθείας στο αμάξωμα βελτιώνει την αντοχή και μειώνει το βάρος για βέλτιστη αυτονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford E-Transit Custom 5

Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρική ισχύ 136 ίππων ή 219 ίππων ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή 415 Nm. Ο κινητήρας τοποθετείται απευθείας στο πάτωμα στο πίσω μέρος του οχήματος καταργώντας την ανάγκη για ειδικό υποπλαίσιο, και περιστρέφεται κατά 90 μοίρες για τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης και τη μείωση του βάρους και τις περιπλοκότητας.

Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, που είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Αυτό το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση για βέλτιστη αυτονομία.

Ο τριφασικός ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW του E-Transit Custom μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε 7,8 ώρες, επομένως οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα της ολονύκτιας φόρτισης αφού ολοκληρώσουν μία βάρδια. Τις πολυάσχολες ημέρες, μπορούν να παρακολουθούν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης εν κινήσει χρησιμοποιώντας το FordPass Pro smartphone app.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford E-Transit Custom 6

Το E-Transit Custom υποστηρίζει επίσης ταχεία φόρτιση έως 125 kW για επαναφόρτιση 15%-80% σε 41 λεπτά. Σε εργαστηριακές δοκιμές, το σύστημα προσέφερε αυτονομία σχεδόν 38 km σε μόλις 5 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα φορτιστή 125 kW. Οι πελάτες της Ford Pro έχουν πρόσβαση στο Blue Oval Charging Network – το μεγαλύτερο Δίκτυο Φόρτισης στην Ευρώπη, με πάνω από 300.000 φορτιστές, ένας αριθμός που αυξάνεται συνεχώς. Κάθε E-Transit Custom συνοδεύεται από 12-μηνη δωρεάν συνδρομή για πρόσβαση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης μέσω του Blue Oval Charging Network.

Επιπλέον, μία εγγύηση οκτώ ετών/160.000 km καλύπτει όλα τα εξαρτήματα υψηλή τάσης, προσφέροντας ξεγνοιασιά στους αγοραστές και βέλτιστες υπολειμματικές αξίες για τους πελάτες leasing και όσους εγκαταλείπουν το στόλο πριν από τα οκτώ χρόνια ιδιοκτησίας.

Η βαθιά εμπλοκή των πελατών από το ανθρωποκεντρικό εργαστήριο σχεδιασμού D-Ford έχει καταστήσει το E-Transit Custom καλύτερο από ποτέ και στους δύο ρόλους του. Ένα νέο ανακλινόμενο τιμόνι είναι ο πρωταγωνιστής στο προαιρετικό πακέτο Mobile Office και μπορεί να γίνει μία εργονομική βάση για tablet και laptop, αλλά και τραπεζάκι, με επίπεδη επιφάνεια για να μπορεί ο οδηγός να γράφει ή να απολαμβάνει το γεύμα του πιο άνετα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford E-Transit Custom 7

Οι οδηγοί διανομών μπορούν να κάνουν μέχρι 200 στάσεις και να παραδίδουν 500 δέματα την ημέρα, κάθε φορά με αντίπαλο το χρόνο. Το Delivery Assist βοηθά στον εξ ορθολογισμό κάθε παράδοσης αυτοματοποιώντας μέρος της διαδικασίας για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση της ασφάλειας.

Όπως και στο E-Transit, το ProPower Onboard παρέχει ισχύ μέχρι 2.3 kW μέσω πριζών στην καμπίνα και στο χώρο φόρτωσης για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων, φώτων και συσκευών, χρησιμοποιώντας τη μπαταρία υψηλής τάσης του οχήματος κατά την οδήγηση ή στο χώρο εργασίας.

Ως πάνελ van, το E-Transit Custom προσφέρει χώρο φόρτωσης από 5,8 – 9,0 m3, με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.100 κιλά και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.450 χλστ. Επίσης διατίθεται σε εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή. Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μεταφέρουν έως και πέντε επιβάτες και μακρύτερα φορτία όπως σωλήνες, σανίδες ή καγιάκ, μπορούν να παραγγείλουν το νέο L-Shaped Bulkhead, με μία δεύτερη σειρά δύο καθισμάτων και περιοχή φόρτωσης πλήρους μήκους με συνθετικό διαχωριστικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford E-Transit Custom 8

Η στάνταρ σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του E-Transit Custom δύναται να ελαττώσει το χρόνο εκτός λειτουργίας, το κόστος επισκευών και τα ασφάλιστρα, μειώνοντας την πιθανότητα αλλά και τη σφοδρότητα των συγκρούσεων. Οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν τα συστήματα Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System, Driver Alert, Cruise Control με Adjustable Speed Limiter, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Wrong Way Alert, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και μία κάμερα 360 μοιρών.

Κάθε E-Transit Custom είναι εξοπλισμένο με μία landscape οθόνη αφής 13 ιντσών στραμμένη προς το οδηγό για ευκολία στη χρήση, εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 10 ιντσών της Ford που τροφοδοτείται μέσω ενός νέου μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της Ford Pro.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ