Όσα γνωρίζουμε για το μικρό Tesla -Μπορεί η τιμή του να πέσει ακόμα και στις 21.700 ευρώ

Tesla Model 2

Το νέο μικρό Tesla -που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα έχει την ονομασία Model 2 ή άλλη- προχωρά με γοργούς ρυθμούς μετά από χρόνια φημολογίας. Διαβάστε όλες τις νέες πληροφορίες για το μικρό αμερικανικό ηλεκτρικό.

Οι πληροφορίες αυτές παρατίθενται από το πρακτορείο Reuters αλλά παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, φυσικά, από την εταιρεία της Καλιφόρνιας. Όπως αναφέρουν, το «Model 2» θα κατασκευάζεται στην Ινδία, και για το λόγο αυτό θα είναι εφικτό να πέσει η τιμή της βασικής του έκδοσης ακόμα και στα 21.700 ευρώ.

Ανεπίσημα υποθετικά σχέδια για το νέο μικρό Tesla
Ανεπίσημα υποθετικά σχέδια για το νέο μικρό Tesla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που έχει πειβεβαιωθεί, από τον ίδιο τον Elon Musk, είναι ότι η Tesla όντως ετοιμάζει ένα μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε εύρος τιμής μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ. Μετά την φαινομενική επιτυχία των Model 3 και Model Y σε όλο τον πλανήτη, το μικρό Tesla είναι ικανό να μεταμορφώσει την εταιρεία σε παγκόσμιο γίγαντα της αυτοκίνησης.

Σύμφωνα με το Reuters, λοιπόν, η κατασκευή του προς το παρόν αποκαλούμενου Model 2 στην Ινδία θα το καταστήσει διαθέσιμο τόσο στην εγχώρια αγορά, όπου αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον, όσο και για εξαγωγές σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Tesla Model 2

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν σύντομα με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου με αντικείμενο τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στην ασιατική χώρα. Κι όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι αυτό το νέο εργοστάσιο θα φιλοξενήσει τη γραμμή παραγωγής του Model 2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν το πιο φτηνό αυτοκίνητο της Tesla, το Model 3, ξεκινά από τις 38.000 ευρώ - που προφανώς είναι μια τιμή η οποία παραμένει -παρά τις πρόσφατες μεγάλες μειώσεις τιμών- απρόσιτη από πολύ μεγάλο ποσοστό του αγοραστικού κοινού. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Model 2 αναμένονται πολλαπλάσιες από του Model 3.

Θυμίζουμε ότι οι επαφές της Tesla με την ινδική κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, για την θεμελίωση μονάδας κατασκευής μπαταριών αυτοκινήτων στη χώρα. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν το Model 2 θα παράγεται και σε άλλες χώρες, πέραν της Ινδίας. Δεν είναι διόλου απίθανο να κατασκευάζεται και στο Μεξικό, όπου η εταιρεία χτίζει ένα εργοστάσιο «μεγάλης παραγωγής πάνω σε χαμηλού κόστους πλατφόρμες».

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο καθαυτό, δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες ακόμη για το νέο «Model 2». Ωστόσο, γνωρίζουμε ήδη επισήμως πως θα είναι 15% μικρότερο σε μήκος και 30% ελαφρύτερο από το Model 3, καθώς και ότι θα διαθέτει 25% μικρότερη μπαταρία. Το ανακοίνωσε πρόσφατα το μέλος της διοίκησης της εταιρείας, Pierre Ferragu.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ferragu επίσης επιβεβαίωσε ότι το νέο, μικρό Tesla θα έχει σπουδαίες καινοτομίες στο σχεδιασμό, στην αρχιτεκτονική και στις μεθόδους παραγωγής του ώστε το κόστος κατασκευής του να μειωθεί κατά 37 τοις εκατό σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα της εταιρείας.

Κατά συνέπεια, το Model 2 θα προσφέρει 20 τοις εκατό αυξημένο περιθώριο κέρδους στην Tesla, και -σύμφωνα πάντα με τον Ferragu- θα ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους της Toyota με τα δικά της αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πέραν, φυσικά, του ότι το μικρό αυτό Tesla θα φέρει τη μεγάλη και ευρεία ηλεκτρική επανάσταση στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ