Η Renault προανήγγειλε προσιτό ηλεκτρικό citycar από 23 χιλιάδες ευρώ

renault 5

Μετά τη Volkswagen και το ID2.All, τώρα και ο όμιλος Renault ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό συμπαγές αυτοκίνητο πόλης για τον «εκδημοκρατισμό» της ηλεκτροκίνησης.

Η επιβεβαίωση έγινε από τον ίδιο το διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Luca de Meo, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Future of the Car» των Financial Times. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα της γαλλικής εταιρείας προβλέπει την παρουσίαση του μικρού ηλεκτρικού των 23.000 ευρώ πριν από το 2027.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Renault ήδη ετοιμάζει τον ηλεκτρικό διάδοχο του εμβληματικού R5, ενώ πρόφρατα παρουσίασε και τη σπορ παραλλαγή του με την υπογραφή της Alpine, το Α290-β. To προσιτό EV πόλης που θα ακολουθήσει θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα και των δύο, στη CMF-BEV.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του, σύμφωνα με τον De Meo, θα είναι εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά αυτοκίνητα «kei». Πρόκειται για mini ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν ξεπερνούν τα 3,4 μέτρα σε μήκος, και στην χώρα της Άπω Ανατολής γνωρίζουν τεράστια ζήτηση: μόνο το 2022 πουλήθηκαν 4,2 εκατομμύρια αντίτυπά τους.

Όσον αφορά στα τεχνικά του, δεν αποκλείεται το νέο μικρό Renault να δανειστεί επιμέρους τμήματα από επίσης προσιτό ηλεκτρικό Crossover Spring της Dacia. Αλλά βεβαίως περισσότερες πληροφορίες θα προκύψουν εν καιρώ.

Όπως είπε ο CEO της Renault, στόχος του μικρού προσιτού EV είναι να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε μεγαλύτερο κοινό. Και με τιμή αντίστοιχη του μελλοντικού Volkswagen ID.1, αυτά θα είναι δύο σημαντικά αυτοκίνητα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ