Το νέο Renault 5 θα είναι το πιο διασκεδαστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του

Renault 5 Prototype 1

Το επερχόμενο ηλεκτρικό «5άρι» της Renault θα λανσαριστεί σε μερικούς μήνες και η γαλλική εταιρεία μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα του.

Η Renault παρουσίασε το πρωτότυπο του 5 πριν περίπου δύο χρόνια και όπως ήδη γνωρίζουμε όλοι, θα δει το πράσινο φως της παραγωγής ως ένα 5θυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Renault 5 Prototype 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους και η Renault μας δίνει με το σταγονόμετρο πληροφορίες για αυτό. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το νέο 5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV και θα χρησιμοποιεί αρκετά μηχανικά μέρη των αδελφών Clio και Captur που βασίζονται στην CMF-B.

Renault 5 Prototype 5

Η χρήση κοινών μηχανικών μερών θα επιτρέψει στη Renault να μειώσει το κόστος παραγωγής του κατά 30% σε σχέση με το άλλο μικρό ηλεκτρικό της φίρμας, το Zoe. Ενημερωτικά, το τελευταίο δεν θα δει νέα γενιά. Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο μικρών ηλεκτρικών μοντέλων εντοπίζεται στην μπαταρία, με το επερχόμενο μοντέλο να έχει τέσσερις μεγάλες μονάδες και το Zoe 12 μικρότερες.

Renault 5 Prototype 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό θα επιτρέψει στους μηχανικούς της Renault να εξοικονομήσουν 15 κιλά. Επιπλέον, υπόσχονται περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από το αντίστοιχο πακέτο μπαταριών του Zoe και αυξημένη ακαμψία λόγω καλύτερης ενσωμάτωσής του στο πάτωμα. Αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη πολύ καλής ποιότητας κύλισης και πολύ καλών οδικών χαρακτηριστικών.

Renault 5 Prototype 7

Το νέο Renault 5 θα έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, στοιχείο που δεν απαντάται σε κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι με το νέο 5 θα ασχοληθεί και η Alpine με δική της έκδοση, πράγμα που σημαίνει ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ύπαρξη της για κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, η μπαταρία θα βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, για περαιτέρω ανάδειξή τους.

Renault 5 Prototype 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το ηλεκτρομοτέρ που θα το εφοδιάζει και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το μόνο γνωστό είναι ότι θα φέρει τεχνολογία που προέρχεται από το Megane E-Tech Electric. Θα έχει δηλαδή μία νέα αρχιτεκτονική που μειώνει το μέγεθος του ηλεκτρομοτέρ και κατά συνέπεια το βάρος του.

Renault 5 Prototype 6

Εν κατακλείδι, η Renault μας υπόσχεται ότι το νέο ηλεκτρικό 5 θα είναι το πιο διασκεδαστικό στην οδήγηση μοντέλο της κατηγορίας, ενώ παράλληλα θα έχει και χαμηλότερες τιμές από τον ανταγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ