Έρχεται με πολλές αναβαθμίσεις το ηλεκτρικό Dacia Spring

Dacia Spring

H Dacia ενισχύει το πετυχημένο ηλεκτρικό Spring, προσφέροντάς του ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα αυξήσει την ισχύ του, αλλά και την αυτονομία του.

Το update αυτό θα γίνει πριν από την επικείμενη άφιξη της δεύτερης γενιάς του το 2024, ενώ θα ακολουθήσει την πρόσφατη αισθητική αναβάθμιση του μοντέλου, που φέρει μεταξύ άλλων και τη νέα αισθητική της Dacia.

Σε ό,τι αφορά τώρα στις αναβαθμίσεις του, η μπαταρία ιόντων λιθίου των 27,4 kWh από την επόμενη χρονιά θα αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά 2 kWh, φθάνοντας στις 30 kWh και κερδίζοντας σε αυτονομία. Παράλληλα, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα θα αυξηθεί από τους 45 στους 60 ίππους, κερδίζοντας έτσι το Spring σε απόδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Spring

Με τις αλλαγές αυτές, σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις που φέρει ήδη το μοντέλο, είναι δεδομένο ότι το Spring θα συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία, με «όπλο» του πάντα και την τιμή αγοράς του που στην Ευρώπη το καθιστά ως το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο (στη χώρα μας δεν εισάγεται προς το παρόν).

Σε ό,τι αφορά τώρα στο επόμενο μοντέλο του 2024, αυτό θα φέρει την ίδια πλατφόρμα CMF-A πάνω στην οποία στηρίζεται και το τωρινό Spring, έχοντας όμως από εκεί και πέρα αρκετές αλλαγές στο κομμάτι της τεχνολογίας, της απόδοσης, αλλά και της μπαταρίας-αυτονομίας.

Dacia Spring
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το νέο μοντέλο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η αυτονομία θα αυξηθεί (στο τωρινό Spring είναι 227 χλμ.), ώστε να επιτρέψει στον κάτοχο του αυτοκινήτου να πραγματοποιήσει περισσότερα χιλιόμετρα με κάθε του φόρτιση.

Άλλωστε, μέχρι την έλευση του νέου μοντέλου είναι σίγουρο ότι ο Όμιλος Renault θα λάβει τεχνογνωσία και από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά του μοντέλα και κυρίως από το πολλά υποσχόμενο Megane E-Tech, που λανσάρεται αυτή την περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ