Η Alpine αποκάλυψε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης -Το εντυπωσιακό πρωτότυπο A290_β

Alpine A290

Την πρωτότυπη εκδοχή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με ισχυρές επιδόσεις και σκληροπυρηνικό design αποκάλυψε η Alpine.

Μια γεύση για τη μελλοντική σχεδίαση των μοντέλων της προσφέρει η Alpine μέσω του πρωτότυπου A290_β, ενός αμιγώς ηλεκτρικού hot hatch που έχει ελληνικό «χρώμα», μιας και το όνομά του φιλοξενεί το γράμμα «β», το οποίο παραπέμπει στην έκδοση «beta».

Η ονομασία A290 αφορά την κατηγοριοποίηση του μοντέλου, με το «2» να αναφέρεται στο μέγεθός του και να υποδεικνύει ότι ανήκει στην κατηγορία B, καθώς βασίζεται στο επερχόμενο Renault 5 EV.

Alpine A290
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Alpine A290_β ξεχωρίζει για τη σκληροπυρηνική του εμφάνιση η οποία φαίνεται πως θα υιοθετηθεί και από την έκδοση παραγωγής που θα λανσαριστεί εντός του 2024, σε αντίθεση με τον σχεδιασμό της καμπίνας στο μπροστινό μέρος της οποίας υπάρχουν τρία καθίσματα. Ο οδηγός κάθεται στη μεσαία θέση, με το τιμόνι, που αντλεί έμπνευση από το αγωνιστικό του brand στην F1, να βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό.

Alpine A290

Το Alpine A290_β φορά ειδικά ελαστικά της Michelin και τραβά τα βλέμματα με τους αιχμηρούς προβολείς με φωτεινή υπογραφή σχήματος “X” και την καλαίσθητη αεροτοπή στο πίσω μέρος, όπως και με τις ψεύτικες εξατμίσεις που ουσιαστικά είναι ηχεία.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει έμφαση στις αστικές μετακινήσεις, χωρίς να απαρνείται το σπορ DNA της εταιρείας, όπως αποδεικνύει και η ύπαρξη του συστήματος τεχνολογίας “torque vectoring” που συνδράμει στην ενδυνάμωση του fun-to-drive χαρακτήρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alpine A290

Η έκδοση παραγωγής θα εξοπλίζεται με την ίδια τεχνολογία του Renault 5, παρουσία μιας μπαταρίας ενεργειακής χωρητικότητας 52 kWh που θα εξασφαλίζει έως και 400 χλμ. αυτονομίας. Σε αντίθεση ωστόσο με το ηλεκτρικό «5άρι» της Renault, που θα φορά ηλεκτροκινητήρα 106 ή 130 ίππων, το Alpine A290 θα είναι σημαντικά πιο ισχυρό.

Η Alpine δεν αποκαλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές του επερχόμενου μοντέλου της, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής μηχανικού της εταιρείας, Bonetto, ενδέχεται να κινείται από ηλεκτροκινητήρα 215 ίππων ο οποίος από το 2027 θα δώσει τη θέση του σε έναν ακόμα ισχυρότερο των 268 PS.

Alpine A290
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ