Η Porsche χαρίζει στην Taycan μεγαλύτερη αυτονομία

Porsche Taycan

Μεταξύ των αναβαθμίσεων που έκανε η Porsche στην ηλεκτρική Taycan για το μοντέλο του 2023, περιλαμβάνεται και η αύξηση της αυτονομίας σχεδόν κάθε έκδοσής της.

Η εταιρεία του Zuffenhausen έδωσε στη δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας της ανανεωμένης Taycan. Τη μεγαλύτερη βελτίωση της αυτονομίας της παρουσιάζει, σε ποσοστό 14,2%, η έκδοση Taycan Turbo Cross Turismo, που πλέον μπορεί να καλύψει 375 χιλιόμετρα μεταξύ δύο φορτίσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοντά (+12,2%) είναι και η βελτίωση της ηλεκτρικής αυτονομίας της Taycan Turbo sedan, που φτάνει τώρα τα 383 χιλιόμετρα, αλλά και της Turbo S sedan (+10.4%) στα 357 km. Οι μοναδικές εκδόσεις του γερμανικού ηλεκτρικού sportscar που διατήρησαν την ίδια αυτονομία είναι οι Porsche Taycan GTS sedan και GTS Sport Turismo, που καλύπτουν 396 και 375 km αντίστοιχα μεταξύ των φορτίσεων.

Κατά μέσο όρο, η αυτονομία της Taycan του 2023 βελτιώθηκε κατά 6,7%. Πέραν αυτής, η Porsche βελτίωσε και τη θερμική διαχείριση της μπαταρίας, για πιο εύκολη και λίγο ταχύτερη φόρτιση. Συγκεκριμένα, τώρα η μπαταρία μπορεί πριν τη φόρτιση να ανεβαίνει στην ιδανική θερμοκρασία για τη βέλτιστη δυνατή καμπύλη φόρτισης και με τη μέγιστη δυνατή ισχύ.

Η θερμική διαχείριση εντάσσεται στις γενικότερες βελτιώσεις που έκανε η Porsche στο λογισμικό ελέγχου τόσο του συστήματος ηλεκτροκίνησης όσο και των ηλεκτρονικών συστημάτων της Taycan του 2023. Πλέον το ανανεωμένο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποεί τον εμπρός κινητήρα (στις εκδόσεις με δύο ηλεκτροκινητήρες) στα οδηγικά προφίλ Normal και Range για να «περιορίζει το παρασιτικό φορτίο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, οι ρυθμίσεις ανάκτησης της ενέργειας από την πέδηση διατηρούνται ακόμη κι αν αλλάζουν τα οδηγικά προφίλ (drive modes), ενώ η ακριβής ροή της ενέργειας σε κάθε άξονα τώρα εμφανίζεται στην ένδειξη της τετρακίνησης στην κεντρική οθόνη. Όλες αυτές οι αλλαγές, πρέπει να σημειωθεί, θα είναι διαθέσιμες πολύ σύντομα και στους κατόχους των Taycan προηγούμενων ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ