Το απίστευτο Ρεκόρ Γκίνες της Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan 4 Cross Turismo

H Porsche έχει στο πέρασμα του χρόνου σημειώσει πολλά ρεκόρ. Το συγκεκριμένο όμως, αποτέλεσε κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν είχε να κάνει με τελική ταχύτητα, δεν αφορούσε οδήγηση στο όριο. Ήταν όμως ένα επίτευγμα που διεύρυνε τα γνωστά όρια της ηλεκτροκίνησης.

Πρωταγωνίστρια ήταν η Taycan 4 Cross Turismo, το ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας που ανέλαβε το εγχείρημα να αναρριχηθεί περισσότερα από 5 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 36 ώρες – τη μεγαλύτερη αλλαγή υψομέτρου που έχει καταγραφεί από ηλεκτρικό όχημα!

Όλα ξεκίνησαν από το Eagle Mine στο Marquette του Michigan, ένα ορυχείο από το οποίο προέρχονται κρίσιμα ορυκτά για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Περίπου 1000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αφού είδε ξανά το φως του ήλιου, η Taycan 4 Cross Turismo όργωσε πέντε πολιτείες και κάλυψε περισσότερα από 2.200 χιλιόμετρα, για να φτάσει στο Colorado και τελικά να σκαρφαλώσει στην κορυφή του θρυλικού Pikes Peak - σε ύψος 4.302,31 μέτρων! Ένα επίτευγμα που την έβαλε, επίσημα, στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αυτή τη ξεχωριστή διαδρομή, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ομάδα που ανέλαβε να φέρει την αποστολή εις πέρας αλλά και μερικές από τις ομορφότερες διαδρομές στις ΗΠΑ, με κορύφωση στη διαδρομή του «Αγώνα Προς Τα Σύννεφα», μπορεί να ξεκινά στους πρόποδες με... Καλοκαίρι και να ολοκληρώνεται στην κορυφή με Χειμώνα!

Περισσότερα πατώντας play!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Porsche Taycan 4 Cross Turismo αποτελεί τη «βασική» από τις τέσσερις επιλογές του μοντέλου, με ισχύ 280 kW (380 PS) η οποία με overboost ανεβαίνει στα 350 kW (476 PS), με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ορίζεται στα 5.1 δευτερόλεπτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ