Νέα Porsche Taycan Sport Turismo: Το τρίτο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας

Porsche Taycan Sport Turismo

Η Porsche προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας Taycan Sport Turismo που έρχεται να διευρύνει την γκάμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της γερμανικής εταιρείας.

Η νέα Porsche Taycan Sport Turismo επιχειρεί να συνδυάσει επιτυχώς τη χρηστικότητα που προσφέρει το αμάξωμα της Cross Turismo, με τη έξτρα δυναμική συμπεριφορά του αμιγώς ηλεκτρικού super sedan της γερμανικής εταιρείας.

Porsche Taycan Sport Turismo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Porsche η διαφορά της Sport Turismo σε σχέση με την Cross Turismo εντοπίζεται στα «χωμάτινα» στοιχεία της δεύτερης, που δεν δίνουν το «παρών» στη νέα έκδοση που έχει το βλέμμα της στραμμένο στο ασφάλτινο τερέν.

Σε σχέση με τη σεντάν Taycan ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι μεγαλύτερος κατά 45 χλστ., ενώ άλλα εννέα χιλιοστά έχει στη διάθεση του ο οδηγός για το κεφάλι του. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 446 λίτρα και φτάνει έως και τα 1.212 με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Porsche Taycan Sport Turismo

Το ντεμπούτο της στη Sport Turismo κάνει και η νέα πανοραμική οροφή που ενσωματώνει στη σχεδίαση της την τεχνολογία Sunshine Control, η οποία ελέγχει ηλεκτροχημικά την ποσότητα του φωτός που φτάνει στην καμπίνα, χωρίζοντας παράλληλα την οροφή σε οχτώ ξεχωριστά τμήματα για ακριβέστερο έλεγχο της διαφάνειας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα ηλεκτρική πρόταση της γερμανικής εταιρείας θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Φεβρουάριο σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις από πλευράς απόδοσης, ενώ θα είναι διαθέσιμη προαιρετικά και ως πισωκίνητη. Η ισχύς σε αυτή την περίπτωση να φτάνει στους 326 ίππους, ενώ με την μεγαλύτερη διαθέσιμη μπαταρία η ιπποδύναμη ανεβαίνει στα 380 άλογα.

Porsche Taycan Sport Turismo

Οι εκδόσεις ξεκινούν με την στάνταρ Taycan Sport Turismo με έως 408 ίππους με αμέσως επόμενο μοντέλο την 4S Sport Turismo η οποία αποδίδει έως και 530 ίππους. Ακολουθεί η GTS με έως 598 ίππους και έπεται η έκδοση Turbo με μέγιστη ισχύ τους 680 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η Turbo S Sport Turismo των έως 761 ίππων.

Porsche Taycan Sport Turismo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάλογα με την μπαταρία και την ισχύ των ηλεκτρικών κινητήρων της, η μέση αυτονομία για τις εκδόσεις της νέας Taycan κυμαίνεται από τα 358 έως και τα 498 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Για την κορυφαία Turbo S η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει ως τα 260 χλμ./ώρα.

Οι τιμές της νέας Porsche Taycan Sport Turismo ξεκινούν στη Γερμανία από τα 86.495 ευρώ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ