Αυτό είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος που θα χρησιμοποιούμε όλοι - Δείτε το λόγο

Liux Animal 1

Το Liux Animal έχει μέρη που κατασκευάζονται από τρισδιάστατο εκτυπωτή και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που εξασφαλίζει αυτονομία 600 χλμ.

Όλοι οι κατασκευαστές βρίσκονται σε αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου της βιωσιμότητας, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων να χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά για την παραγωγή των μοντέλων τους.

Η ισπανική όμως Liux έχει πάει ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που κατασκευάζεται από φυσικά προϊόντα.

Liux Animal 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Liux είναι μια ισπανική start-up και η δημιουργία του οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στους τρισδιάστατους εκτυπωτές. Οι συγκεκριμένοι βιομηχανικοί εκτυπωτές κατασκευάζουν, μεταξύ άλλων, διάφορα μέρη που χρειάζονται το αμάξωμα, η καμπίνα και αρκετά τμήματα της ανάρτησης, με κύριο υλικό διάφορα υλικά από βιοπολυμερή και βιοσύνθετα υλικά που βασίζονται σε φυτικές ίνες και ρητίνες.

Συνολικά, το 90% του Animal είναι κατασκευασμένο από φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά. Επιπλέον, η Liux κάνει λόγο και για χρήση άλλων υλικών, όπως ο φελλός και διάφορα υφάσματα.

Liux Animal 3

Σύμφωνα με την ισπανική start-up πολλά τμήματα και μέση του Animal είναι προσαρμόσιμα με αποτέλεσμα να αντικαθίστανται εύκολα. Ακόμα, ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί 25% λιγότερα εξαρτήματα σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Το νέο Liux Animal προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Την βάση καταλαμβάνει η έκδοση με τους 190 ίππους που έχει 180 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας και το πακέτο μπαταριών προσφέρει αυτονομία 300 χλμ.

Η ισχυρότερη έκδοση έχει ισχύ 240 ίππων και ανεβασμένη τελική ταχύτητα στα 200 χλμ./ώρα. Και εδώ η αυτονομία φτάνει τα 300 χλμ., αλλά ο εξοπλισμός διαθέτει σπορ ανάρτηση, ενισχυμένο σύστημα πέδησης και μεγαλύτερους τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Liux Animal 4

Στον τομέα των μπαταριών, η Liux προσφέρει δύο επιλογές με δυνατότητα εύκολης αντικατάστασης. Τα πακέτα μπαταριών είναι χωρισμένα σε δύο μέρη, και σε περίπτωση που το αγοράσετε με το πλήρες πακέτο, η αυτονομία του ακουμπά τα 600 χλμ.

Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης με τους 190 ίππους έχει καθοριστεί στα 39.000 ευρώ και της ισχυρότερης με τα 240 άλογα στα 45.000 ευρώ. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2024 και όσοι καταθέσουν στην εταιρεία 200 ευρώ, μπορούν να ήδη να κάνουν κράτηση για ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα.

Liux Animal 5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ