Πότε θα έρθουν οι πρώτες ηλεκτρικές Alfa Romeo;

Brennero new

Το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της ιταλικής εταιρείας δουλεύει πυρετωδώς με σκοπό να φέρει στην γκάμα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Alfa Romeo έχει ανεβάσει ρυθμό τα τελευταία χρόνια και μετά την παρουσίαση της Tonale, εργάζεται πάνω σε τρία νέα μοντέλα που θα εμπλουτίσουν την γκάμα και θα φέρουν τον πλήρη εξηλεκτρισμό της φίρμας.

Το πρώτο μοντέλο που θα κάνει την εμφάνισή του είναι η νέα Brennero. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το νέο SUV θα έχει μικρότερες διαστάσεις από την Tonale, με την κατηγορία που προορίζεται να πρωταγωνιστήσει να «παίζει» μεταξύ 4,15 και 4,30 μέτρων.

Alfa Romeo Brennero
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο compact SUV της Alfa Romeo θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας που θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα πλαισιώνει υβριδικές εκδόσεις με θερμικό κινητήρα βενζίνης. Οι τελευταίοι αποτελούν μία νέα σειρά κινητήρων που μόλις λανσαρίστηκαν από τον Ομίλο Stellantis και φέρουν ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCT.

Ο Όμιλος Stellantis προχώρησε σε κοινοπραξία με την Punch Powertrains για την υλοποίηση του νέου ήπια υβριδικού συστήματος κίνησης με θερμικό κινητήρα τον 1.2 PureTech, ενισχύοντας έτσι την απόδοση του αυτοκινήτου σε αστικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε και ήπια υβριδική έκδοση με τον 1.2 τούρπο να αποδίδει τούλαχιστον 160 ίππους και να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις της Punch.

Alfa Romeo Brennero 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτρική έκδοση θα φέρει το αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης του Ομίλου με εμπρός ηλεκτρομοτέρ 156 ίππων και 260 Nm, και μπαταρία τουλάχιστον 54 kWh για αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χλμ. στην πόλη. Η παρουσίασή της είναι προγραμματισμένη να γίνει το 2024.

Ακολουθεί το λανσάρισμα ενός νέου SUV το 2025, μεγαλύτερων διαστάσεων από την Brennero, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα ξεχωρίζει για τις επιδόσεις που θα προσφέρει το σύστημα κίνησης με ηλεκτρομοτέρ και στους δύο άξονες.

Τέλος, μετά το 2025 όλες οι νέες Alfa Romeo θα έχουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ από το 2027 θα σταματήσει η διάθεση νέων μοντέλων Alfa Romeo με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ