Έρχεται το νέο Mini –Το τελευταίο βενζινοκίνητο της σειράς

Mini

Η Mini ετοιμάζει τη νέα, 4η γενιά του πιο γνωστού της μοντέλου, το οποίο θα είναι και το τελευταίο με μοτέρ βενζίνης.

Εν όψει άλλωστε της μετατροπής της σε μια πλήρως ηλεκτρική εταιρεία στις αρχές του 2030, το νέο Mini που θα δούμε την επόμενη χρονιά θα βάλει τέλος στη διάθεση των βενζινοκίνητων εκδόσεων του μοντέλου.

Ήδη πρωτότυπα νέα Mini έχουν ειδωθεί να πραγματοποιούν τις τελικές τους δοκιμές με «βαρύ» καμουφλάζ, εν όψει της εκκίνησης των πωλήσεων του νέου μοντέλου το 2023 και του νέου Mini Cabrio το 2025, που τυπικά θα είναι και το τελευταίο βενζινοκίνητο Mini στην ιστορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο αναμένεται να πατήσει πάνω στις γραμμές του τωρινού Mini έχοντας ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο σχήμα με μικρότερο εμπρόσθιο πρόβολο, νέους προφυλακτήρες, στρογγυλά και πάλι εμπρόσθια φώτα με νέο design κρυστάλλου, καθώς και κάποιες αλλαγές στη θέση των φλας και του καπακιού του ρεζερβουάρ.

Mini

Στο εσωτερικό, θα υπάρχουν πιο σημαντικές αλλαγές με στοιχεία μινιμαλισμού που είδαμε και στο πρωτότυπο Aceman, όπου ξεχωρίζει το κεντρικό στρογγυλό ψηφιακό όργανο, όπως και η απουσία «φυσικών» διακοπτών.

Οι κινητήρες θα είναι γνώριμοι και από την πλευρά της βενζίνης θα δούμε τα turbo μοτέρ των 1,5 λίτρων. Επίσης, η Mini θα προσφέρει και πάλι την πιο «hot» έκδοση John Cooper Works, η οποία θα φέρει 4κύλινδρο turbo μοτέρ 2,0 λίτρων, με 230 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mini

Στα κιβώτια, το πιο λογικό είναι ότι με βάση και ό,τι ισχύει στο τωρινό Mini, έτσι και στο νέο θα δούμε επιλογές μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αν και δεν αποκλείεται να επανέλθουν κάποιες εκδόσεις και με μηχανικό κιβώτιο.

Φυσικά, στη γκάμα θα βρεθεί και πάλι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου που θα είναι άλλωστε και αυτή πάνω στην οποία θα στηριχτεί η μεθεπόμενη γενιά του Mini. Είναι δεδομένο ότι στο πεδίο της αυτονομίας θα προσφέρονται περισσότερα από τα 220-230 χιλιόμετρα που έχει σήμερα αυτονομία με βάση μια πλήρη φόρτιση το τωρινό ηλεκτρικό Mini.

Mini

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ