Αυτό είναι το νέο υβριδικό θηρίο της Hyundai για το WRC

Hyundai i20 N Rally1

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μπαίνει σε νέα, υβριδική εποχή και η Hyundai Motorsport ήταν η πρώτη που αποκάλυψε το «όπλο» της για το 2022.

Πρόκειται για το i20 N Rally1, που βασίζεται στο i20 N παραγωγής και υιοθετεί όλες τις αλλαγές που επιβάλλουν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί του WRC.

H καρδιά του έχει ως βάση των ίδιο, θερμικό, 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 1.6 lt, που συνδυάζεται με ένα νέο υβριδικό σύστημα που είναι το ίδιο για όλους τους κατασκευαστές.

Προέρχεται από την Kreisel Electric και προσφέρει 100 kW, με τη συνολική ισχύ να σκαρφαλώνει περί τα 500 άλογα. Οι οδηγοί θα πρέπει να αξιοποιούν το στιγμιαίο ηλεκτρικό boost σε κάθε ειδική διαδρομή, με την ενέργεια να ανακτάται κατά την πέδηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τετρακίνητο θηρίο θα έχει βάσει κανονισμών, μειωμένη αεροδυναμική απόδοση κατά 15% και αυξημένο βάρος κατά 70 κιλά. Έχουν απαγορευτεί λύσεις όπως τα υδρόψυκτα φρένα και οι κρυμμένοι αεραγωγοί φρένων, ενώ έχουν απλοποιηθεί μέρη όπως οι αναρτήσεις.

Δείτε το υβριδικό Κορεάτικο αγωνιστικό, στο παρακάτω video...

Πίσω από το τιμόνι των Hyundai i20 N Rally1 θα βρίσκονται και φέτος οι Thierry Neuville και Ott Tanak ενώ το τρίτο αυτοκίνητο θα το μοιράζονται οι Dani Sordo και Oliver Solberg.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2022 ξεκινά στις 20-23 Ιανουαρίου με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ