Επαναστατικό σύστημα της Volvo εντοπίζει παιδιά και κατοικίδια στο εσωτερικό του αυτοκίνητο

Volvo

Ένα νέο σύστημα εντοπισμού κίνησης πρόκειται να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του νέου Volvo EX90 περιορίζοντας τις πιθανότητες εγκατάλειψης παιδιού ή κατοικίδιου ζώου σε αυτό.

Σχεδόν 40 παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξαιτίας της ακούσιας εγκατάλειψής τους στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Αυτό και μόνο το γεγονός ήταν αρκετό για τη Volvo ώστε να εξελίξει ένα επαναστατικό σύστημα εντοπισμού κίνησης, το οποίο αρχικώς θα αποτρέπει την ακούσια εγκατάλειψη ενός ζώντα οργανισμού στο εσωτερικό του νέου EX90 και εν συνεχεία θα προχωρά σε στοχευμένες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Το Car And Motor συμμετείχε στη συνέντευξη την οποία παραχώρησαν τα στελέχη της σουηδικής φίρμας, ξεδιπλώνοντας τις δυνατότητες του επαναστατικού συστήματος που εντάσσεται πλέον στο οπλοστάσιο της Volvo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο σύστημα της Volvo θα μπορεί να εντοπίζει ακόμα και την παραμικρή κίνηση στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας αισθητήρες, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι κατά μήκος της οροφής του θαλάμου επιβατών, καλύπτοντας ακόμα και τον χώρο των αποσκευών.

Στην περίπτωση που ο οδηγός του αυτοκινήτου απομακρυνθεί και το σύστημα εντοπίσει κίνηση στο εσωτερικό τότε θα αποτρέπεται το κλείδωμα των θυρών και θα εκπέμπεται η απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις προειδοποίηση.

Αν ο οδηγός του οχήματος δεν απομακρύνει το παιδί ή το κατοικίδιο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου τότε θα ενεργοποιείται το σύστημα κλιματισμού ώστε να διατηρηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την επιβίωση τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το σύστημα κλιματισμού θα απενεργοποιείται μόνο στην περίπτωση που η διαθέσιμη ενέργεια στους συσσωρευτές του ηλεκτροκίνητου EX90 δεν θα επαρκεί για τη λειτουργία του.

Το σύστημα μπορεί να εντοπίζει παιδιά και ζώα με βάρος που ξεπερνά τα 2 κιλά και δεν πραγματοποιεί κάποιου είδους καταγραφή εικόνας ή ήχου κατά τη διάρκεια του συμβάντος προφυλάσσοντας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του αυτοκινήτου.

Volvo

Το σύστημα θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο Volvo EX90 ωστόσο αναμένεται να βρει εφαρμογή και σε μελλοντικές προτάσεις της σουηδικής φίρμας, η οποία ως γνωστόν ηγείται της προσπάθειας για τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέσα που προσφέρει στις ημέρες τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

«Κανείς δεν επιλέγει να είναι αφηρημένος ή κουρασμένος, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορεί να συμβεί», λέει η Lotta Jakobsson (Λότα Tzάκομπσον), ΑνώτερηΤεχνικός στην Πρόληψη τραυματισμών. «Όλοι είμαστε άνθρωποι και η απόσπαση προσοχής είναι ένα δεδομένο στη ζωή. Με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, θα σας υποστηρίζουμε όταν δεν είστε στα καλύτερά σας και θα βοηθούμε να αποφύγετε να αφήσετε ακούσιαπίσω σαςμέλη της οικογένειας ή κατοικίδια.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ