Τα 10 σημαντικότερα καινούργια αυτοκίνητα που περιμένουμε το 2024

new cars 2024

Η νέα χρονιά είναι έτοιμη να ανατείλει και θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τον κόσμο της αυτοκίνησης με νέες καινοτομίες προς τον εξηλεκτρισμό. Εμείς, επιλέξαμε και παρουσιάζουμε τα 10 πιο σημαντικά αυτοκίνητα που περιμένουμε το 2024.

Το νέο έτος επιφυλάσσει ένα τεράστιο βήμα προς τον “εκδημοκρατισμό” της ηλεκτροκίνησης στην ευρωπαϊκή αγορά με νέα αυτοκίνητα πόλης, που θα ξεκινούν κάτω από τις 25.000 ευρώ και με ικανοποιητική αυτονομία θα κάνουν τα EV πολύ πιο προσιτά για ευρύτερο μερίδιο των αγοραστών.

Παράλληλα, περιμένουμε νέα SUV που αναμφίβολα θα είναι πολύ δημοφιλή στην ήπειρό μας, την αναβίωση θρυλικών ονομάτων του παρελθόντος, καθώς και νέα σπορ αυτοκίνητα. Από όλα αυτά επιλέξαμε τα δέκα μοντέλα του 2024 που είναι τα σημαντικότερα και σας τα παρουσιάζουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Alfa Romeo Milano

Κάθε νέα Alfa Romeo συνοδεύεται από ιδιαίτερη αδημονία και το ίδιο ισχύει για το πρώτο B-SUV της ιταλικής εταιρείας, που βρίσκεται επί χρόνια στο επίκεντρο της φημολογίας και πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα ονομάζεται Milano. Θα έχει την ίδια τεχνική βάση με το Jeep Avenger και το Fiat 600, την γνωστή αρχιτεκτονική CMP του Ομίλου Stellantis, ενώ θα διατεθεί τόσο σε θερμικές εκδόσεις, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική. Η νέα Alfa Romeo Milano αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για τη νέα Alfa Romeo Milano

Ανεπίσημη εικόνα της νέας Alfa Romeo Milano
Ανεπίσημη εικόνα της νέας Alfa Romeo Milano

Citroen e-C3

Με την υπόσχεση ότι το νέο C3 θα αποτελέσει την πιο προσιτή επιλογή στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με καταγωγή από την Ευρώπη, η Citroen παρουσιάζει τη νέα γενιά του δημοφιλούς μικρού αυτοκινήτου. Το e-C3 θα προσφέρεται σε μία έκδοση, η οποία θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων και με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 44 kWh. Στην ελληνική αγορά, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να έρθει στο Β' Εξάμηνο της καινούργιας χρονιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Citroen

Citroen C3

CUPRA Tavascan

Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον μηδενικών εκπεμπόμενων ρύπων η CUPRA παρουσίασε και επίσημα το ολοκαίνουργιο Tavascan, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έρχεται να προστεθεί στη γκάμα της ισπανικής εταιρείας έπειτα από το πεντάθυρο hatchback Born. Το ηλεκτρικό Tavascan έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2019 ως concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και πλέον παρουσιάζεται στο κοινό η έκδοση παραγωγής, που αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μέσα στο έτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του γερμανικού ομίλου, το Tavascan έχει μήκος 4.644 χλστ., πλάτος 1.861 χλστ., ύψος 1.597 χλστ. ενώ το μεταξόνιο του φτάνει στα 2.766 χλστ. Οι διαστάσεις του νέου ηλεκτρικού SUV εξισορροπούν σύμφωνα με την CUPRA «την ανάγκη για οδηγική απόλαυση με τις απαιτήσεις της καθημερινής χρήσης, αλλά σε μορφή που ενισχύει την επιθυμία.»

Διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για το νέο CUPRA Tavascan

Dacia Duster

Το best-seller της Dacia πέρασε στην τρίτη γενιά του και παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγες εβδομάδες, ενόψει της έλευσής του στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2024. Η αισθητική του υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική “γλώσσα” της εταιρείας, και φυσικά διατηρείται η κλασσική αρετή της Dacia για αυτοκίνητα με εξαίρετη σχέση αξίας-τιμής. To νέο Dacia Duster αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα μετά τα μέσα της νέας χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το νέο Dacia Duster.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fiat Panda

Η νέα γενιά του ιταλικού Crossover πόλης θα εγκαινιάσει και τη νέα εποχή της Fiat -υπό τον όμιλο Stellantis- και θα είναι 100% ηλεκτρική. Δεδομένου ότι θα μοιράζεται την ηλεκτρική πλατφόρμα και τους ηλεκτροκινητήρες του με το νέο Citroen e-C3, η τιμή του θα κρατηθεί σε αρκετά προσιτά επίπεδα. Ο σχεδιασμός του θα βασίζεται στο πρωτότυπο Centoventi του 2019 και αναμένεται να είναι ψηλότερο και πιο ευρύχωρο, με μήκος περίπου 4,0 μέτρων. Η πρεμιέρα του αναμένεται το καλοκαίρι του 2024.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ για το νέο Fiat Panda

Ford Explorer

Το Ford Explorer αποτελεί τη δεύτερη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της μπλε οβάλ φίρμας και εκείνη που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια του εξηλεκτρισμού της.Πρόκειται για ένα μικρομεσαίων διαστάσεων SUV με μήκος 4,46 μέτρων, το οποίο θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς, αξιοποιώντας την πλατφόρμα που μέχρι σήμερα έχει αξιοποιηθεί για την οικογένεια μοντέλα ID της Volkswagen. To λανσάρισμα του μοντέλου στην ελληνική αγορά αναμένεται το καλοκαίρι, χωρίς να είναι ακόμη γνωστές οι τιμές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Ford Explorer

Renault 5

H αναβίωση του γαλλικού συμβόλου της αυτοκίνησης προετοιμάζεται εδώ και τρία χρόνια, και το θρυλικό του παρελθόν αυξάνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Όπως, άλλωστε, και το γεγονός ότι θα είναι -πλέον- ένα ηλεκτρικό πόλης που θα ξεκινά κάτω από τις 25 χιλιάδες ευρώ. Το σχέδιό του είναι σαφώς μια σύγχρονη παραλλαγή του κλασσικού, ενώ αναμένεται να έχει μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το νέο Renault 5

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Suzuki Swift

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα βρίσκεται στην ελληνική αγορά η νέα γενιά του Suzuki Swift, που θέλει να συνεχίσει την πολύ καλή εμπορική πορεία των προκατόχων του. Το νέο Suzuki Swift έχει εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά του στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας, διατηρώντας στη γκάμα του υβριδικές εκδόσεις, κάτι που θα το βοηθήσει να ανταγωνιστεί τον αυξημένο ανταγωνισμό της κατηγορίας του.

Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το νέο ιαπωνικό μικρό

Suzuki Swift 2

Toyota C-HR

Η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV έρχεται στις αρχές του 2024 ακολουθώντας τη γνωστή “συνταγή” του αυτοκινήτου που έφερε μια μικρή -αισθητική, κυρίως- επανάσταση για την Toyota το 2016. Οι σχεδιαστικές αλλαγές του νέου C-HR είναι εκτενείς μέσα στο πλαίσιο της νέας ταυτότητας της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ για πρώτη φορά το αυτοκίνητο θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση, εκτός των γνωστών, υβριδικών εκδοχών που γνωρίσαμε και στο προηγούμενο μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το νέο Toyota C-HR

Volvo EX30

Το νέο B-SUV της Volvo είναι το τέταρτο κατά σειρά αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα και τοποθετείται στην βάση της, κάτω από τα αντίστοιχης τεχνολογίας XC40, C40 και EX90. ΄Έχει μήκος 4,23 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,56 μέτρα, με το μεταξόνιο του να φτάνει τα 2,65 μέτρα.

volvo EX30
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην βάση της γκάμας των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης βρίσκουμε την έκδοση Single Motor που αποδίδει 272 ίππους και 343 Nm, και παίρνει ενέργεια από ένα πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 51 kWh (49 kWh ωφέλιμη). Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης και οι επιδόσεις που χαρίζει στο σουηδικό compact SUV είναι αρκετά δυνατές, με επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.

Διαβάστε εδώ τις πρώτες μας οδηγικές εντυπώσεις από το νέο Volvo EX30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ