Αποστολή στο Παρίσι: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Citroen C3

Citroen C3

H Citroen αποκάλυψε την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του νέου C3, η εμπορική πορεία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Με την υπόσχεση ότι το νέο C3 θα αποτελέσει την πιο προσιτή επιλογή στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με καταγωγή από την Ευρώπη, η Citroen παρουσιάζει τη νέα γενιά του δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης.Το e-C3 θα προσφέρεται σε μία έκδοση, η οποία θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων και με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 44 kWh.

Citroen C3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H αυτονομία της συγκεκριμένης διαμόρφωσης θα φτάνει τα 320 χιλιόμετρα, ενώ σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση θα ολοκληρώνεται σε 11 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα κίνησης θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 χλμ./ώρα.

Το νέο Citroen C3 διατηρεί τον αστικό προσανατολισμό, παρά το γεγονός ότι η ημίψηλη αρχιτεκτονική τού προσφέρει τη δυνατότητα να προσφέρει εξαιρετική άνεση και ευελιξία στο εσωτερικό του.

Citroen C3

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο χώρος των αποσκευών έχει αφετηρία τα 310 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Ένα ακόμα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα του Citroen e-C3 είναι ο πλήρης εξοπλισμός σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, στον οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει στοιχεία από προτάσεις ανώτερων κατηγοριών.

Citroen C3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του συστήματος προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και της αναγνώρισης της οδικής σήμανσης.

Από το νέο Citroen e-C3 δεν λείπουν φυσικά οι προηγμένες εφαρμογές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. 

Citroen C3

Ειδικότερα, στην κεντρική κονσόλα των πλουσιότερων εξοπλιστικά εκδόσεων φιλοξενείται μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ενώ για εκείνους που θα επιλέξουν μια πιο προσιτή διαμόρφωση, η γαλλική φίρμα θα προσφέρει μια ειδική βάση στήριξης για smartphone, χαρίζοντας στο τελευταίο τον ρόλο του infotainment. 

Μιλώντας για τις εκδόσεις του νέου ηλεκτροκίνητου Citroen, το 2025 πρόκειται να ακολουθήσει μια ακόμα πιο προσιτή εκδοχή του αυτοκινήτου, με μπαταρίες μικρότερης ενεργειακής χωρητικότητας και αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 200 χιλιόμετρα.

Citroen C3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης που δεν έχει γίνει ακόμη ακριβώς γνωστή, αναμένεται να χαρίζει στο νέο Citroen e-C3 τον τίτλο του φθηνότερου ηλεκτρικού ευρωπαϊκού αυτοκινήτου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η εμπορική πορεία του νέου Citroen e-C3 θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς από τις μεγαλύτερες αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Citroen C3

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ