Νέο Suzuki Swift -Όλα όσα αλλάζουν

Suzuki Swift 1

Η νέα γενιά του Suzuki Swift έκανε την εμφάνισή της πριν μερικές ημέρες και γνωρίζουμε ήδη ότι θα προσφέρεται σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις και με δυνατότητα τετρακίνησης.

Πριν από λίγες ημέρες η Suzuki παρουσίασε το πρωτότυπο του νέου αυτοκινήτου πόλης, του Swift, και η τώρα η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε τις επίσημες λεπτομέρειες της έκδοσης παραγωγής για την τοπική αγορά.

Το νέο Suzuki Swift έχει εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά του στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας, κάτι που θα το βοηθήσει να ανταγωνιστεί τα ανανεωμένα Hyundai i20, Mazda2 Hybrid, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio και Toyota Yaris. Επιπλέον, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το ολοκαίνουργιο Citroen C3 που θα διατίθεται σε εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες και αμιγώς ηλεκτρική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Suzuki Swift 2

Στον αισθητικό τομέα, το νέο Suzuki Swift δεν φέρνει μεγάλες αλλαγές. Στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει η οβάλ μάσκα με τους τραπεζοειδείς προβολείς LED, ενώ στο πλάι συναντάμε την «αιωρούμενη» πίσω κολόνα που πλέον δεν φιλοξενεί τις χειρολαβές των πίσω θυρών.

Στην καμπίνα, το νέο Suzuki Swift διαθέτει ταμπλό με οδηγοκεντρική σχεδίαση και αναμένεται να διαθέτει ορισμένες έγχρωμες διακοσμητικές φάσες. Ο πίνακας οργάνων αποτελεί ένα μίγμα ψηφιακών και αναλογικών ενδείξεων, και συνδυάζεται με ένα σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 9 ιντσών. Το τιμόνι με τη σειρά του είναι πολυλειτουργικό και έχει flat bottom σχήμα.

Suzuki Swift 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς εξοπλισμού, η νέα γενιά του Suzuki Swift θα είναι αρκετά γενναιόδωρη και θα περιλαμβάνει σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, αυτόματο κλιματισμό, πλοηγό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και την πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Για να βρίσκεται στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων, το Swift διαθέτει την εφαρμογή Suzuki Connect, με 24ωρη εξυπηρέτηση και παρακολούθηση της κατάστασης του αυτοκινήτου μέσω smartphone.

Κάτω από το καπό, το νέο Suzuki Swift διαθέτει έναν καινούρgιο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 (Z12E), ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT και μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς.

Suzuki Swift 4

Η ήπια υβριδική έκδοση αντλεί ενέργεια κατά την επιβράδυνση για να φορτίσει την μπαταρία και να βοηθήσει τον θερμικό κινητήρα, βελτιώνοντας την απόδοση και μειώνοντας την κατανάλωση. Η συγκεκριμένες εκδόσεις ονομάζονται ECO και θα φέρουν ηλεκτρικό χειρόφρενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, το νέο Suzuki Swift ενσωματώνει την τελευταία εκδοχή του πακέτου Suzuki Safety Support που περιλαμβάνει προειδοποίηση κυκλοφορίας σε διασταύρωση, προειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, έλεγχο τυφλού σημείου, κάμερα 360 μοιρών, σύστημα ενεργής πέδησης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αισθητήρα μεγάλης σκάλας φώτων κ.α.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ