Έρχεται το νέο Fiat Panda - Όλα τα καινούργια στοιχεία

Fiat Panda 2023

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο Fiat Panda που θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, θα είναι 100% ηλεκτρικό και θα κατασκευάζεται στη Σερβία.

Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο είναι έτοιμη να εγκαινιάσει η Fiat, προλειαίνοντας το έδαφος για μια προϊοντική επιθέση που θα επαναπροσδιορίσει τη θέση του brand στον αυτοκινητικό κόσμο.

Προς τέλος του 2023 η ιταλική εταιρεία θα λανσάρει ένα αστικό crossover υπό την ονομασία “600” το οποίο θα βασίζεται σε πλατφόρμα της Stellantis και ειδικότερα στη δεύτερη γενιά της αρχιτεκτονικής E-CMP που θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων στο επερχόμενο Jeep Avenger. Ενδιαφέρον επίσης συγκεντρώνει και το Topolino, το ιταλικό «αδελφάκι» του Citroen Ami, που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της αστικής κινητικότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Fiat επιφυλάσσει ένα νέο μέλλον και για το Panda, το οποίο από το 2024 θα περάσει στη νέα του γενιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παράγεται στη σερβική πόλη Κραγκούγιεβατς όπου κατασκευάζεται το 500L και έχουν επενδυθεί περί τα 190 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης.

 Ανεπίσημα σχέδια -που δεν σχετίζονται με τη Fiat- για την πιθανή εμφάνιση του νέου Panda
Ανεπίσημα σχέδια -που δεν σχετίζονται με τη Fiat- για την πιθανή εμφάνιση του νέου Panda

Όπως έχει ανακοινώσει η Fiat, το μοντέλο θα «μετακινηθεί» στο B segment, όπου η εταιρεία, μετά το τέλος του Punto, δεν έχει αντιπροσώπευση. Σε σχεδιαστικό επίπεδο το νέο Panda θα φέρει την υπογραφή του François Leboine, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τη Renault έχοντας προηγουμένως επιμεληθεί τον σχεδιασμό του μελλοντικού R5. Περί διαστάσεων το μήκος του Panda θα φτάσει περίπου τα 4,0 μέτρα, δηλαδή θα «μεγαλώσει» κατά περίπου 35 εκατ. συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο (3,653 μ.), και θα φέρει SUV χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα διατίθεται αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υιοθετήσει τα ηλεκτρικά μέρη της Stellantis για να προσφέρει αυτονομία που θα του επιτρέπει να εγκαταλείψει τον αστικό ιστό, πραγματοποιώντας μεγάλα ταξίδια.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το λανσάρισμα μίας οικονομικά προσιτής έκδοσης ισχύος 80 ίππων με μπαταρία 40 kWh, για να ακολουθήσει μία πιο ισχυρή εκδοχή των 107 ίππων που θα συνδυάζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ