Πότε έρχεται το νέο Volkswagen Golf -Πού θα κατασκευάζεται

Volkswagen Golf GTI 2021

Η Volkswagen έχει στο πρόγραμμα την αποκάλυψη της ανανεωμένης έκδοσης της υπάρχουσας γενιάς Golf, ωστόσο νέες πληροφορίες έρχονται στο φως που αφορούν την επόμενη γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου.

Το μέλλον της επόμενης και ένατης κατά σειρά γενιάς του Volkswagen Gold προδιαγράφεται αμιγώς ηλεκτρικό σύμφωνα και με τα όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από τον γερμανικό όμιλο.

Οι πληροφορίες για την επόμενη γενιά του δημοφιλούς hatchback δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε το δ.σ. του γερμανικού ομίλου με στόχο να ενημερώσει το εποπτικό συμβούλιο του group ως προς τα πλάνα παραγωγής των εργοστασίων της Volswagen επί γερμανικού εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Volkswagen προετοιμάζει τις παραγωγικές της μονάδες στη Γερμανία για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στο εξηλεκτρισμένο μέλλον των τεσσάρων τροχών με το δ.σ. να δίνει στο εποπτικό συμβούλιο μια πρώτη εικόνα αναφορικά με τα μοντέλα που θα παράγονται τα επόμενα χρόνια στα εργοστάσιά της στη Γερμανία με τις αλλαγές να αφορούν και τη βελτίωση στην αποδοτικότητα κατά τη διαδικασία της παραγωγής.

Οι Γερμανοί σκοπεύουν να εξοικονομίσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους με τη δημιουργία μοντέλων που θα βασίζονται όσο το δυνατό περισσότερο σε μία πλατφόρμα και αυτό θα ισχύει για όλες τις εταιρείες του VW Group.

Σύμφωνα και με τα όσα ανακοινώθηκαν η επόμενη γενιά του Golf εκτός από ηλεκτρική θα είναι και το πρώτο μοντέλο της Volkswagen -ως εταιρείας- που θα αξιοποιεί την πλατφόρμα SSP (scalble systems platform) του ομίλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ολοκαίνουργιο Golf θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Γερμανών στο Wolfsburg με την απόφαση για την ανέγερση ενός νέου εργοστασίου στην περιοχή όπου θα φιλοξενούσε την παραγωγή του να εγκαταλείπεται.

Παράλληλα, η επόμενη, 9η γενιά του Golf αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της έως και το 2028, ενώ στο ίδιο εργοστάσιο θα ξεκινήσει και η παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου μικρού SUV, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Η παραγωγή για το ηλεκτρικό SUV των Γερμανών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026.

Αναφορικά με την ανανεωμένη έκδοση της υπάρχουσας γενιάς του VW Golf (φωτογραφίες) που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς, οι επεμβάσεις δεν θα περιορίζονται μόνο στο αισθητικό κομμάτι.

Με στόχο να παραμείνει στην παραγωγή για τα επόμενα τέσσερα περίπου χρόνια, το Golf θα δεχτεί εκτεταμένες αλλαγές στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, ενώ στην καμπίνα διαφορετικά, πιο μαλακά υλικά θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, και στο ταμπλό. Τέλος, συστήματα κίνησης υβριδικής τεχνολογίας αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις κορυφαίες εκδόσεις GTI και R. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ