Άσχημα τα νέα για τους Γερμανούς -Λουκέτο σε εργοστάσιο γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας

Λουκέτο σε εργοστάσιο της Volkswagen

Πληροφορίες θέλουν την Volkswagen να διακόπτει τη λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής μετά και την κατώτερη των προσδοκιών ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Με τη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της μοντέλα να είναι σημαντικά χαμηλότερη από το αναμενόμενο, η Volkswagen επανεξετάζει προς τα κάτω το παραγωγικό της πλάνο ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη.

Πρόσφατα ο γερμανικός όμιλος προχώρησε στη μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιό του στην πόλη Emden, ενώ περίπου 2.500 υπάλληλοί του θα χάσουν τις δουλειές τους τα επόμενα δύο χρόνια στο Zwickau, εκεί όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων του VW Group στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα και σύμφωνα με αναφορές του γερμανικού Τύπου, η Volkswagen εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να βάλει λουκέτο σε μία από τις πλέον εμβληματικές παραγωγικές της μονάδες επί γερμανικού εδάφους, στο περίφημο «Διάφανο Εργοστάσιο» που βρίσκεται στη Δρέσδη.

Σύμφωνα με πηγές εντός της εταιρείας που επικαλείται η γερμανική ιστοσελίδα Automobilwoche, αλλά δεν τις κατονομάζει, το εργοστάσιο που αποτελούσε μέχρι σήμερα τη «βιτρίνα» της VW στην ηλεκτρική κινητικότητα θα βάλει λουκέτο στη γραμμή παραγωγής του έπειτα από 20 χρόνια λειτουργίας.

Το εργοστάσιο, το οποίο είναι ανοιχτό για επίσκεψη στο κοινό, φημολογείται ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με τους περίπου 300 υπαλλήλους της VW που εργάζονται εκεί αυτή τη στιγμή να αναλαμβάνουν νέους ρόλους σε άλλους τομείς όπως είναι εκείνοι των δοκιμών και της καινοτομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν ένα από τα αγαπημένα πρότζεκτ του προέδρου του γερμανικού ομίλου Ferdinand Piech, ο οποίος απεβίωσε τον Αύγουστο του 2019. Κύριος σκοπός του εργοστασίου ήταν να φέρει το κοινό πιο κοντά στο τελικό στάδιο της συναρμολόγησης των μοντέλων των Γερμανών.

Στο Διάφανο Εργοστάσιο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022, η VW κατασκεύαζε αρχικά το Phaeton, ενώ πριν από λίγα χρόνια προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις με στόχο να «εξηλεκτρίσει» τη γραμμή παραγωγής ώστε να κατασκευάζει εκεί αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όπως το ID.3.

Το λουκέτο στη γραμμή παραγωγής του Διάφανου Εργοστασίου είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει η Volkswagen σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά. Υπολογίζεται ότι η VW θα εξοικονομήσει περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως από την παύση λειτουργίας της γραμμής παραγωγής στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ