MG ZS: To φθηνότερο οικογενειακό SUV

MG ZS 1

Το νέο SUV διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης και αμιγώς ηλεκτρικές, προσφέροντας στον υποψήφιο αγοραστή αυτή που επιθυμεί και καλύπτει τις ανάγκες του, χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η MG Motor επέστρεψε πριν μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με πλήρη γκάμα μοντέλων που ξεχωρίζουν για τα προηγμένα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τον πλήρη εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας, και τις λογικές τιμές που συμβαδίζουν με την εποχή που ζούμε.

Η γκάμα της MG Motor είναι πληθωρική και διαθέτει μοντέλα διαφόρων κατηγοριών και τεχνολογιών, με το μικρότερο από αυτά να είναι το άκρως ανταγωνιστικό B SUV ZS. Το νέο ZS διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης και αμιγώς ηλεκτρικές, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία σχέση τιμής προς αξία. Για την ακρίβεια, η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 18.950 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MG ZS

Το ZS έχει μήκος 4,32 μέτρα, πλάτος 1,81 μέτρα και ύψος 1,65 μέτρα, και το μεταξόνιο του ακουμπά τα 2,58 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαστάσεις του το φέρνουν κοντά στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, χωρίς όμως να παίρνει την ανιούσα η τιμή του.

Σχεδιαστικά, τόσο τα βενζινοκίνητα ZS όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά ZS EV, ακολουθούν τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας που έχει επιμεληθεί ένα πολυεθνικό σχεδιαστικό κέντρο, δίνοντας έμφαση στο ευρωπαϊκό γούστο.

MG ZS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αναλογίες του είναι σωστές και το αμάξωμα διαθέτει αρκετές ανάγλυφες επιφάνειες, που σε συνδυασμό με τα πλαϊνά νεύρα και τους τονισμένους θόλους, του εξασφαλίζουν ένα αρκετά δυναμικό και σύγχρονο παρουσιαστικό.

Παρόμοια προηγμένη εικόνα συναντάμε και στο 5θέσιο εσωτερικό, με το ταμπλό να αποτελείται από μαλακά πλαστικά πολύ καλής ποιότητας και η συναρμογή τους να κυμαίνεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

MG ZS

Η σχεδίασή του ευνοεί την εργονομία, με τον πλούσιο εξοπλισμό και το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων να προσφέρουν υψηλή άνεση και να φροντίζουν για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Οι χώροι θα βολέψουν με άνεση πέντε ενήλικους επιβάτες και ο μεγάλος χώρος αποσκευών των 448 λίτρων υπόσχεται ότι θα χωρέσει πολλές αποσκευές.

Η γκάμα του νέου MG ZS απαρτίζεται από δύο εκδόσεις βενζίνης και δύο αμιγώς ηλεκτρικές, ενώ από πλευράς επιπέδων εξοπλισμού ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων εκδόσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MG ZS

Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση αφορά τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.5 που αποδίδει 106 ίππους και 141 Nm, και η κορυφαία διαθέτει τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.0 με 111 ίππους και 160 Nm. Η ατμοσφαιρική έκδοση συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν πέντε σχέσεων και η τούρμπο με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Από την άλλη, το ηλεκτρικό MG ZS EV διατίθεται και αυτό σε δύο εκδόσεις, με την πρώτη να εφοδιάζεται με ηλεκτρομοτέρ 170 ίππων και 280 Nm, και την δεύτερη να αποδίδει 156 ίππους και 280 Nm. Η ισχυρότερη έκδοση συνδυάζεται με μπαταρία τύπου LFP χωρητικότητας 51 kWh, ενώ αυτή των 156 ίππων με μπαταρία ιόντων λιθίου 64 kWh.

MG ZS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυτονομία της έκδοσης με την LFP μπαταρία ανέρχεται στα 320 χλμ. (WLTP) και μία πλήρης φόρτισή της διαρκεί περίπου 7 ώρες (6,6 kW OBC), ενώ αυτή της έκδοσης με την μεγαλύτερη μπαταρία φτάνει τα 440 χλμ. και η διαδικασία φόρτισης σε wallbox διαρκεί πάλι 7 ώρες (11 kW OBC). Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Τα τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού είναι τα Exclusive, Luxury, Luxury Pack και Luxury Plus, με τα στοιχεία άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας της βασικής έκδοσης να μην παρουσιάζουν ελλείψεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα της MG Motor καλύπτονται με εγγύηση για 7 χρόνια από την ημέρα πρώτης ταξινόμησής τους ή 150.000 χιλιόμετρα, για όλα τα μηχανικά τους μέρη και τη συστοιχία μπαταριών των ηλεκτρικών εκδόσεων. Μάλιστα, η εγγύηση αυτή είναι πλήρως μεταβιβάσιμη στον επόμενο ιδιοκτήτη του οχήματος, μέχρι και την περίοδο της λήξης της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ