Ποια είναι η χειρότερη ώρα και μέρα για να βάλεις βενζίνη;

Πρατήριο καυσίμων

Οι σημερινές τιμές των καυσίμων δεν αφήνουν το περιθώριο λάθους στις επιλογές μας και η στιγμή που θα επιλέξουμε να επισκεφθούμε ένα βενζινάδικο αποδεικνύεται πιο κρίσιμη απ’ όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή για να επισκεφθείτε ένα πρατήριο καυσίμων και να προχωρήσετε στον ανεφοδιασμό του οχήματός σας τότε διαβάζοντας τα όσα ακολουθούν ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας.

Κι αυτό γιατί επιλέγοντας τη λάθος στιγμή για τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου σας τότε είναι πολύ πιθανόν να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, είτε γιατί θα πληρώσετε περισσότερα χρήματα για λιγότερο καύσιμο, είτε γιατί η ποιότητα του καυσίμου ή και των υπηρεσιών δεν θα αναλογεί στο ποσό το οποίο θα δαπανήσετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρατήριο καυσίμων

Ακολουθώντας, λοιπόν, ορισμένες απλές και χρήσιμες συμβουλές όχι μόνον θα αποφύγουμε το επιπλέον κόστος που ενδεχομένως προκύψει από μια… αυθόρμητη επίσκεψή μας στο βενζινάδικο της γειτονίας μας.

Αποφύγετε τις ώρες αιχμής

Οι ώρες -αλλά και οι ημέρες- που ένα πρατήριο βενζίνης καλύτερη να διαχειριστεί τον μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων είναι η πλέον ακατάλληλες για τη δική μας επίσκεψη.

Πρωτίστως γιατί θα μας αναγκάσει να σπαταλήσουμε περισσότερο χρόνο στην προσπάθειά μας να εξυπηρετηθούμε και δευτερευόντως, γιατί θα επιβάλλει στους εργαζόμενους του πρατηρίου να κινηθούν υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου καθιστώντας ένα λάθος πιθανότερο.

Πρατήριο καυσίμων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εκτός των άλλων ένα ασφυκτικά γεμάτο πρατήριο είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα σας δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τους απαραίτητους ελέγχους, είτε στο διαμέρισμα του κινητήρα π.χ. για τη συμπλήρωση υγρών είτε στην πίεση των ελαστικών.

Αποφύγετε τις πολύ πρωινές και πολύ βραδινές ώρες

Επιλέγοντας να επισκεφθούμε ένα πρατήριο καυσίμων τις πολύ πρωινές ή τις πολύ βραδινές ώρες είναι και πάλι πιθανόν να μην αποκομίσουμε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Για ευνόητους λόγους η εξυπηρέτηση εκείνες τις ώρες ίσως να μην είναι ανάλογη των προσδοκιών σας με το λάθος πάντα να καραδοκεί.

Πρατήριο καυσίμων

Αποφύγετε τα σαββατοκύριακα

Στην περίπτωση που επιλέξετε να ανεφοδιαστείτε κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα όχι μόνο να χάσετε πολύτιμο χρόνο, περιμένοντας σε ουρές αλλά και να εντοπίσετε και μια μικρή αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πιο έντονο όταν ένα σαββατοκύριακο συμπίπτει με μια μεγάλη έξοδο από το κλεινόν άστυ και το πρατήριο το οποίο θα επιλέξουμε βρίσκεται πάνω σε έναν μεγάλο οδικό άξονα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρατήριο καυσίμων

Αποφύγετε τα πρατήρια που ανεφοδιάζονται

Η στιγμή του ανεφοδιασμού ενός πρατηρίου κρύβει δύο κινδύνους. Τον προφανή, ο οποίος αναγκάζει τα πρατήρια κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας να διακόπτουν τη λειτουργίας τους.

Ο δεύτερος κίνδυνος προκύπτει από την ποιότητα του καυσίμου, καθώς αμέσως μετά την πλήρωση των δεξαμενών ενός πρατηρίου είναι κάτι περισσότερο από πιθανό οι επικαθήσεις των δεξαμενών να αναμιχθούν με το καύσιμο και να καταλήξουν στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου και από εκεί στον κινητήρα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη μακροζωία του.

Δείτε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ