Τα λάθη στο βενζινάδικο που μας κοστίζουν ακριβά

Λάθη στο βενζινάδικο

Με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, τα λάθη στο βενζινάδικο κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Δείτε ποιες -κακές- συνήθειες θα πρέπει να αποφύγετε ώστε να μειώσετε τα κρυφά κόστη μιας… αθώας φαινομενικά επίσκεψης σε ένα πρατήριο.

Δεν υπερβαίνουμε τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ

Η υπερχείλιση καυσίμου δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιβαρύνει σημαντικά την τσέπη μας, καθώς πέρα από τα… χαμένα λίτρα τα οποία θα καταλήξουν στο οδόστρωμα, οι διαβρωτικές ιδιότητες του καυσίμου είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν την πρόωρη γήρανση, τη φθορά εξαρτημάτων ή ακόμα και το θάμπωμα των επιφανειών του αμαξώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υπερβάλουμε κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του αυτοκινήτου μας, πετώντας -στην κυριολεξία- και αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες πρόκλησης μεγαλύτερων ζημιών.

Δεν τοποθετούμε υποδεέστερο τύπο βενζίνης

Στην περίπτωση που ο κατασκευαστής ορίζει τον τύπο του καυσίμου με τον οποίο ο κινητήρας λειτουργεί αποδοτικότερα, τότε εμείς οφείλουμε να εφοδιάζουμε το αυτοκίνητό μας, τότε εμείς δεν έχουμε από το να ακολουθήσουμε την προδιαγραφή αυτή, αποφεύγοντας τους πειραματισμούς με υποδεέστερους-φθηνότερους τύπους καυσίμου.

Κι αυτό γιατί η οικονομία την οποία θα επιτύχουμε θα είναι πρόσκαιρη, καθώς η μακροχρόνια χρήση ενός υποδεέστερου καυσίμου δεν θα επιτρέψει στον κινητήρα να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα του, ενώ είναι πολύ πιθανόν να επιταχύνει και τη φθορά του.

Επιβλέπουμε τη διαδικασία του ανεφοδιασμού

Ίσως ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, ωστόσο, η τοποθέτηση του λάθους καυσίμου στο ρεζερβουάρ δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Αυτό, λοιπόν, που οφείλουμε να κάνουμε ώστε να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας και κατά συνέπεια την τσέπη μας, είναι κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού να εγκαταλείψουμε τη θέση του οδηγού ώστε να επιβλέψουμε τη διαδικασία και να σιγουρευτούμε ότι ο υπάλληλος του πρατηρίου έχει επιλέξει τον σωστό τύπο καυσίμου για το αυτοκίνητό μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιλογή του σωστού πρατηρίου

Με τις τιμές των υγρών καυσίμων να σημειώνουν νέα ιστορικά ρεκόρ, το κίνητρο της αναζήτησης του φθηνότερου πρατηρίου είναι πέρα από κάθε αμφιβολία πιο ισχυρό από ποτέ. Αυτό βέβαια που αξίζει να γνωρίζουμε είναι ότι ένα φθηνό βενζινάδικο μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος της ημέρας εξαιρετικά ακριβό.

Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανόν να πέσουμε στην παγίδα, είτε γιατί η ποιότητα του καυσίμου θα είναι χαμηλή με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία και τη μακροζωία του κινητήρα μας είτε γιατί η ποσότητα του καυσίμου δεν θα αντιστοιχεί σε εκείνη που θα πληρώσουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να διατηρήσουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και να συνεχίσουμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη στο πρατήριο στο οποίο ανεφοδιάζαμε το αυτοκίνητό μας μέχρι σήμερα από το να βγούμε στο… κυνήγι της χαμηλότερης τιμής.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ