Ηλεκτρικά ποδήλατα και Χειμώνας: Τι πρέπει να προσέχεις

E-Bike Snow

Χιονιάς έρχεται πάλι και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μόνο αν οδηγείς αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα αλλά και με τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες, τόσο για την ασφάλειά μας όσο και για την προστασία του e-bike μας; Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές.

Ξεκινώντας από τη μπαταρία. Αν θες να κρατήσεις «ζωντανή» τη μπαταρία του ποδηλάτου σου, καλό είναι να μην την αφήνεις πάνω σε αυτό αν βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο όταν το κρύο είναι τσουχτερό. Επίσης, η φόρτιση όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των 0 βαθμών Κελσίου, απλά δεν είναι εφικτή. Ιδανικά, πρέπει να πραγματοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά το ποδήλατό σας, είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε τη μπαταρία του εντός σπιτιού. Και είναι προτιμότερο να την αποθηκεύσετε φορτισμένη κατά το ήμισυ. Επειδή όσο περνάει ο καιρός μπορεί να χάνει μέρος της ενέργειάς της, ένας τακτικός έλεγχος και η επαναφόρτιση μέχρι το 50% αποτελούν την καλύτερη δυνατή κίνηση.

Συνέχεια με την καθαριότητα. Αν χρησιμοποιήσετε το e-bike σας και το γεμίσετε λάσπες ή χιόνι, ίσως θα έπρεπε να το καθαρίσετε πριν το αφήσετε στο γκαράζ σας.

Επίσης, το Χειμώνα νυχτώνει νωρίς άρα είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό σας ποδήλατο με περιορισμένη ορατότητα. Είναι λοιπόν σημαντικό να τσεκάρετε πως τα φώτα λειτουργούν σωστά. Το να προσθέσετε επιπλέον πηγή φωτισμού, δεν είναι κακή ιδέα.

Όμως δεν είναι μόνο το e-bike που απαιτεί προσοχή, είναι και ο αναβάτης. Οι βόλτες το Χειμώνα κρύβουν παγίδες, ειδικά για τους άπειρους αναβάτες. Ξεκινήστε με βόλτες χρησιμοποιώντας μόνο τα πετάλια, ώστε να συνηθίσετε το πόσο διαφορετικό είναι το τερέν. Κι όταν εξοικειωθείτε, τότε κάνετε πλήρη χρήση. Η απόσταση πέδησης είναι διαφορετική πάνω σε λάσπη ή χιόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο μάλλον αν βρείτε πάγο, εκεί τα πράγματα μπορεί να οδηγήσουν σε πτώση που θα πονέσει. Αν πάλι χρησιμοποιείτε το e-bike σε περιοχές όπου αυτή η κακοκαιρία είναι συνηθισμένη, χειμερινά ελαστικά δεν κατασκευάζονται μόνο για τα αυτοκίνητα!

Εδώ μπαίνει στο κάδρο και η ένδυση. Αν θεωρήσουμε δεδομένο πως δεν θα έχετε ξεχάσει το κράνος σας, προτείνουμε τη χρήση γαντιών ώστε να αποφύγετε κρυοπαγήματα και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τους λεβιέδες του τιμονιού.

Παπούτσια που θα κρατήσουν στεγνά τα πόδια σας, ένα κασκόλ ή ακόμα και μία μπαλακλάβα, μπορούν να σας προφυλάξουν από το κρύο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ