Το Citroen Ami σε ακόμα μία έκδοση, την στιλάτη Chic

Citroen Ami Chic

Το μοδάτο και δημοφιλές γαλλικό όχημα μικροκινητικότητας Citroen Ami γίνεται όλο και περισσότερο ένας καμβάς πάνω στον οποίο αναπτύξουν το δικό τους στιλ ιδιώτες, δημιουργώντας ειδικές εκδόσεις.

Μία (ακόμα) από τις εκδόσεις αυτές είναι το Citroen Ami Chic, που δημιούργησε η γαλλική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Claris Automobiles δίνοντας έμφαση στην εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρυσό χρώμα Byzantine Gold του αμαξώματος μας είναι γνωστό από τη “ναυαρχίδα” της DS, από το DS 7, ενώ στα μαύρα πλαστικά στις πόρτες του αναγράφει την ειδική του ονομασία, Chic. Η οροφή, τα περιβλήματα των προβολέων και οι θόλοι των τροχών είναι μαύρης απόχρωσης, που κάνει ταιριαστή αντίθεση με το χρυσό.

Παράλληλα, στο εσωτερικό, τα καθίσματά του Ami Chic -που φέρουν την υπογραφή των τεχνιτών της La Sellerie Nantaise- έχουν δερμάτινες επενδύσεις με τετράγωνες ραφές χρυσού νήματος, που δίνουν έξτρα κύρος. Τις ίδιες ραφές έχει και το τιμόνι και ο ιμάντας για το άνοιγμα των δύο θυρών.

Προς το παρόν η Claris Automobiles κρατά το Citroen Ami Chic ως έκθεμα στο κατάστημά της στην πόλη La Roche-sur-Yon της δυτικής Γαλλίας, αλλά στο τέλος του καλοκαιριού θα το πουλήσει σε τιμή κατά προσέγγιση 12.000 ευρώ - περίπου 5.000 ευρώ περισσότερο από το βασικό Ami.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή δεν είναι η μοναδική ειδική έκδοση αυτοκινήτου της Citroen που παρουσίασε η Claris Automobiles. Τον Οκτώβριο του 2022 είχε παρουσιάσει ένα C5 X στη νοσταλγική έκδοση Pallas, παραπέμποντας φυσικά στα θρυλικά sedan της Citroen των περασμένων δεκαετιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ