Αυτό είναι το νέο μεσαίο crossover Citroen C5 X

Citreon C5 X

Η Citroen επαναφέρει το όνομα C5 στη γκάμα της αποκαλύπτοντας το νέο C5 X, ένα μεσαίο crossover/SUV με πολύ μοντέρνα εμφάνιση, τονισμένη πρακτικότητα, αλλά και πλήρη γκάμα μοτέρ βενζίνης και plug-in υβριδικών.

Το νέο C5 X είναι το κορυφαίο μοντέλο στην ανανεωμένη γκάμα της Citroen, που θα κάνει το ντεμπούτο του μετά το δεύτερο μισό της χρονιάς. To μήκος του αγγίζει τα 4.805 χιλιοστά, τοποθετώντας το έτσι στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας και κάνοντάς το να φλερτάρει με τα μεγάλα μοντέλα. Αντίστοιχα διευρυμένο είναι το πλάτος του (1,865 μέτρα), με το ύψος του να αγγίζει τα 1.485 χλστ.

Σχεδιαστικά, το υπερυψωμένο αμάξωμα του C5 X ακολουθεί τη νεότερη αισθητική φιλοσοφία της Citroen που είδαμε και στο C4 C-Cross, η οποία χρησιμοποιεί αρκετές καμπύλες, «φουσκώματα» και γλυπτά σχήματα, για να του προσφέρει μια άκρως ελκυστική εμφάνιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αναλογίες του αμαξώματός του εμπνέονται από τα σεντάν και τα στέισον μοντέλα τοποθετώντας το στην υποκατηγορία των fastback, με την απόσταση από το έδαφος, παρότι η Citroen δεν ανακοινώνει το ακριβές νούμερο, να είναι περισσότερο αυξημένη από αυτά.

Σημαντικό στοιχείο του Citroen C5 X αποτελεί και η διευρυμένη πρακτικότητά του, με τη γαλλική μάρκα να υπόσχεται έναν μεγάλο χώρο αποσκευών με 545 λίτρα χωρητικότητας, που μπορούν να φθάσουν στα 1.640 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Citroen αναφέρει επίσης ότι οι χώροι των επιβατών θα είναι πολύ άνετοι, ενώ θα υπάρχει στην καμπίνα μια γενικότερη αίσθηση ελευθερίας λόγω του περιορισμού του εμβαδόν των περιμετρικών κολώνων της οροφής. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα καθίσματα Advanced Comfort, τα οποία προσφέρουν άνεση αντίστοιχη με αυτή μιας πολυθρόνας σαλονιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ