Η ληστεία του… αιώνα -Δεκάδες αυτοκίνητα έμειναν χωρίς ζάντες σε αντιπροσωπεία της Mercedes

Mercedes κλοπή

Ένα πρωτοφανές, στην έκτασή του, περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Groningen της Ολλανδίας, όπου άγνωστοι αφαίρεσαν από έκθεση της Mercedes τις ζάντες και τα ελαστικά από δεκάδες καινούργια αυτοκίνητα.

Την καλοκαιρινή… ραστώνη αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αετονύχηδες στο μακρινό Groningen της Ολλανδίας, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι τα φαινόμενα κλοπής αυτοκινήτων δεν αποτελεί ένα ακόμα θλιβερό ελληνικό προνόμιο.

Οι Ολλανδοί… θηρευτές έβαλαν στο στόχαστρό τους μια επίσημη αντιπροσωπεία της Mercedes την οποία και χτύπησαν μια αυγουστιάτικη Κυριακή, αφαιρώντας από τα ολοκαίνουργια οχήματα τα οποία φιλοξενούσε ο προαύλιος χώρος της έκθεσης τις ζάντες και τα ελαστικά.

Mercedes κλοπή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα οι άγνωστοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τμήματα του λιθόστρωτου προαυλίου ώστε να στηρίξουν τα αυτοκίνητα μετά την αφαίρεση των τροχών τους.

Από το video που ακολουθεί μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο αριθμός των οχημάτων που έχασαν εν μια νυκτί τους τροχούς τους ήταν περισσότερα από 10, συνεπώς οι άγνωστοι έφυγαν με περισσότερα από 40 ζαντολάστιχα, προκαλώντας ζημιά που ξεπερνά με πρόχειρους υπολογισμούς τα 80.000 ευρώ.

Mercedes κλοπή

Ένα ακόμα συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να καταλήξει κανείς από τη… μεθοδολογία των ληστών, είναι ότι το χτύπημά τους ήταν «τυφλό», καθώς αφαίρεσαν όλες τις ζάντες των αυτοκινήτων που φιλοξενούσε ο εξωτερικός χώρος της έκθεσης, χωρίς να εστιάσουν σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι ζάντες και τα ελαστικά από τις ολοκαίνουργιες Mercedes θα διατεθούν σε δεύτερο χρόνο στην αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και ο εντοπισμός τους είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και απίθανο καθώς δεν διαθέτουν κάποιο διακριτικό με το οποίο μπορεί κανείς να μάθει την προέλευσή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ