Οι 3 πιο σημαντικές νέες Mercedes της επόμενης διετίας

Mercedes GLC

H Mercedes από σήμερα και μέχρι και τα τέλη του 2023 ετοιμάζει το λανσάρισμα 12 νέων μοντέλων και εμείς σας παρουσιάζουμε τα 3 σημαντικότερα εξ αυτών.

Τα επόμενα δύο χρόνια η Mercedes θα συνεχίσει την επιθετική προϊοντική της πολιτική, ώστε να προχωρήσει προς ένα μέλλον στραμμένο αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.

Όχι βέβαια ότι οι Γερμανοί θα σταματήσουν σύντομα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού άλλωστε όπως δηλώνουν συνεχώς, «θα είμαστε έτοιμοι όταν οι αγορές θα είναι έτοιμες να στραφούν πλήρως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», αλλά έτσι κι αλλιώς κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάζεται από εδώ και πέρα θα συνοδεύεται και από τουλάχιστον μια μορφή κάποιου ηλεκτρικού συστήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι έχουμε να δούμε λοιπόν; Αρχικά μέσα στη φετινή χρονιά λανσάρονται το νέο MPV T-Class, η κορυφαία Mercedes-AMG SL, οι νέες ηλεκτρικές EQE, EQS SUV και EQT, αλλά και στα τέλη του έτους, η νέα AMG GT και η ανανεωμένη A-Class.

Το 2023 θα ακολουθήσουν η νέα γενιά της Mercedes C-Class Cabrio, καθώς και η νέα ηλεκτρική EQE SUV, ενώ στα τέλη του έτους θα δούμε και την πρώτη ηλεκτρική G-Class ή αλλιώς τη νέα EQG. Το τελευταίο αυτό μοντέλο, μαζί με τη νέα GLC και το περίφημο AMG One που λανσάρονται φέτος, είναι και τα 3 σημαντικότερα που παρουσιάζουμε παρακάτω.

Νέα Mercedes GLC

Mercedes GLC

Πριν λίγο διάστημα η Mercedes αποκάλυψε τη νέα, δεύτερη γενιά της GLC, η οποία εξελίσσει τη σχεδίαση του τωρινού μοντέλου, ενώ στο εσωτερικό της, επενδύει σε μια εντελώς νέα και πιο «ψηφιακή» από ποτέ καμπίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes GLC

Όπως και στη νέα C-Class έτσι και εδώ υπάρχει μια μεγάλη κάθετη κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών και μια ακόμη οθόνη 11,9 ιντσών μπροστά από τον οδηγό, που είναι από τις πλέον εντυπωσιακές στην κατηγορία. Οι κινητήρες φέρουν όλοι mild hybrid τεχνολογία, στάνταρ είναι το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ υπάρχουν και plug-in επιλογές. Με τη νέα GLC η Mercedes περιμένει πολλά στην κατηγορία των SUV.

Mercedes EQG

Mercedes EQG
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H G-Class είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Mercedes και εκείνο το όχημα το οποίο δείχνει διαχρονικά ότι η εταιρεία είναι… ασταμάτητη. Πλέον και από τα τέλη του 2023 η G-Class περνά και αυτή στον ηλεκτρισμό, με τη νέα EQG (είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου το 2021) να είναι ένα πραγματικό ηλεκτρικό off road.

Mercedes EQG

H νέα Mercedes EQG θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του ηλεκτρισμού για να προσφέρει ακόμη περισσότερα στοιχεία εκτός δρόμου. Θα διατηρήσει φυσικά στοιχεία όπως μόνιμη τετρακίνηση, κλείδωμα και «κοντές» σχέσεις, όμως θα το κάνει με μια νέα… ηλεκτρική προοπτική. Σημειώστε πάντως ότι η EQG δεν θα σημάνει και το τέλος της τωρινής G-Class, αλλά θα πωλείται παράλληλα με τις εκδόσεις με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Mercedes-AMG One

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes-AMG One

Η AMG One ήταν ένα όνειρο για τους ανθρώπους της Mercedes και πλέον, ύστερα από αρκετά χρόνια εξέλιξης, παρουσιάστηκε επίσημα και είναι έτοιμη να βγει στους δρόμους. Διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των Γερμανών και στοιχεία που προέρχονται από την εμπλοκή της μάρκας στη Formula 1.

Το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes παίρνει κίνηση από ένα V6 υβριδικό σύστημα βενζίνης, προερχόμενο από το μονοθέσιο της Mercedes F1 του 2015. Ο συνδυασμός του με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, προσφέρει μια εντυπωσιακή ισχύ 1.063 ίππων, 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 7,0 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 352 χλμ./ώρα και η κατασκευή του θα γίνει σε μόνο 275 μονάδες που έχουν ήδη πωληθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ